Citrininiai sausainiai su sviestu

2018-10-05 Autorius Miss Baklažan

Citrininiai sausainiai su sviestu

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Tešlai:
    • sviestas: 160 gramų
    • cukrus: 150 gramų
    • kiaušinių tryniai: 2
    • vanilės ekstraktas: 0,5 šaukštelio
    • druska: 0,5 šaukštelio
    • miltai: 260 gramų
    Glajui:
    • citrinos sultys: 2 šaukštų
    • tarkuota citrinos žievelė: 1 šaukšto
    • miltelinis cukrus: 150 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių tešlai sviestą išlydome bei sumaišome su cukrumi. Tuomet sudedame kiaušinių trynius, supilame vanilės ekstraktą, suberiame druską bei gerai išmaišome. Po to pamažu suberiame miltus bei dar kartą išmaišome. Gautą tešlą padaliname pusiau bei suformuojame du pailgus ritinėlius. Juos suvyniojame į maistinę plėvelę bei laikome šaldytuve maždaug pusvalandį.
  2. 2. Vėliau išimame, supjaustome maždaug 15 milimetrų storio gabaliukais bei kepame maždaug 25 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol dailiai apskrus.
  3. Reklama
  4. 3. Visus glajui nurodytus ingredientus sumaišome tarpusavyje. Atvėsusius sausainius merkiame į glajų bei leidžiame sustingti prieš patiekdamos. Mėgaujamės!
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.
Kalėdiniai sausainiai be gliuteno
(1)
Apelsininiai sausainiai su aguonomis
(2)
Sausainiai voveraitės
(19)