Crêpes Suzette - Siuzetės blyneliai su apelsininiu sviesto padažu

2023-10-26 Autorius WorldRecipes.lt

Crêpes Suzette - Siuzetės blyneliai su apelsininiu sviesto padažu
Crêpes Suzette (siuzetės blyneliai) - dar vienas be galo gardus prancūziškas desertas. Didžiausias šio deserto žavumas (ir sudėtingumas) yra iškepti plonyčius, beveik peršviečiamus lietinius. O padažas apskritai iš fantastikos srities. Puikiai čia tinka. Galiu tik pasakyti, kad labai rekomenduoju išmėginti. Esu tikra, kad gaminsite ne kartą. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • miltų: 125 gramų
    • kiaušinių: 1
    • pieno: 300 mililitrų
    • cukraus: 1 arbatinio šaukštelio (+2 valgomųjų šaukštų padažui)
    • aliejaus: 1 valgomojo šaukšto
    • apelsinų: 2
    • brendžio: 4 valgomųjų šaukštų (arba apelsinų likerio)
    • sviesto: 125 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Blyneliai: Sumaišykite miltus, trynį ir aliejų.
  2. 2. Po truputį pilkite pieną ir skieskite tešlą iki skystos vienalytės konsistencijos.
  3. Reklama
  4. 3. Baltymą su cukrumi išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
  5. 4. Iškepkite lietinius blynelius keptuvėje, iš abiejų pusių, kol pilnai iškepa.
  6. 5. Padažas: Išspauskite apelsinų sultis, supilkite į keptuvę kartu su sviestu, cukrumi, pilkite brendį ir virkite kelias minutes, kol sviestas išsilydys, o alkoholis šiek tiek nugaruos.
  7. 6. Merkite iškeptą blynelį į keptuvę su padažu. Keptuvėje perlenkite jį du kartus pusiau, kad blynelis iš visų pusių pasidengtų padažu.
  8. 7. Labai skanu patiekti su plakta grietinėle. Pasilepinkite! ;)
Purūs veganiški akvafabos blynai
(1)