Cukinijų apkepas su varške ir lašiša

2022-05-13 Autorius WorldRecipes.lt

Cukinijų apkepas su varške ir lašiša

Ingredientai

    • kiaušiniai: 2 dideli (arba 3 maži)
    • cukinijos: ~250 gramų (1 nedidelė cukinija)
    • morkos: 75 gramų (1 didesnė morka)
    • miltai: 60 gramų
    • saulėgrąžų aliejus: 50 gramų
    • varškė: ~60 gramų (galima pakeisti sūriu)
    • svogūnai: 0,5
    • kepimo milteliai: trijų ketvirtadalio arbatinio šaukštelio (arba 0,5 arbatinio šaukštelio sodos)
    • kietasis sūris: 1 valgomojo šaukšto
    • rūkyta lašiša: 100 gramų
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • pipirai
    • žalumynai (krapai, petražolės arba tai ką mėgstate; galima ir visai nedėti)
    • grietinė (patiekimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių burokine tarka sutarkuojame cukinijas, morkas, svogūną ir sūrį (kietąjį sūrį tarkuojame smulkesne tarka; jeigu vietoje varškės naudosite sūrį, tarkuokite jį stambesne tarka).
  2. 2. Tada į švarų dubenį įmušame kiaušinius, supilame aliejų, įberiame druskos, pipirų ir išplakame.
  3. 3. Tuomet suberiame miltus ir kepimo miltelius - išmaišome, kad neliktų gumuliukų.
  4. 4. Į gautą masę sudedame sutarkuotas cukinijas, morkas, svogūną ir varškę bei sūrį (arba abu sūrius, jei nenaudojate varškės).
  5. 5. Rūkytą lašišą pasmulkiname ir beriame į tešlą.
  6. 6. Ten pat sudedame žalumynus ir viską gerai sumaišome.
  7. 7. Masę pilame į indą (aš pati jo niekuo netepiau ir niekuo neišklojau).
  8. 8. Dedame kepti maždaug 40 minučių į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
  9. 9. Patiekiame su grietine ir skanaujame!
  10. cukinijų apkepas su varške ir rūkyta lašiša
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau cukinijų apkepų receptų rasite: Cukinijų apkepai.
Cukinijų apkepas su varške ir lašiša
Grikių dubenėlis su lašiša
(1)
Lašiša su pak choi salotomis ir hoisin padažu
(2)