Cukinijų apkepėlė - garantuotai patiks ne tik vegetarams!

2019-10-15 Autorius WorldRecipes.lt

Cukinijų apkepėlė - garantuotai patiks ne tik vegetarams!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • cukinijos: 1 (mažesnės)
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1
    • mocarelos sūris: 100 gramų (nėra būtina)
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • pienas: ~100 mililitrų
    • krapai: 1 arbatinio šaukštelio
    • karis
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia smulkiai supjaustytą svogūną bei sutarkuotą morką pakepiname ant keptuvės (su šlakeliu aliejaus).
  2. 2. Tuomet burokinės tarkos pagalba sutarkuojame cukiniją ir sumaišome su apkeptais svogūnais bei morkomis.
  3. Reklama
  4. 3. Tada mocarelą supjaustome itin smulkiais gabaliukais ir sumaišome su daržovėmis.
  5. 4. Po to kiaušinius šiek tiek paplakame, supilame miltus, gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų.
  6. 5. Pilame pieną. Turėtų gautis tešla tokios konsistencijos, tarsi lietiniams blynams.
  7. 6. Paskui sudedame krapus ir prieskonius, išmaišome.
  8. 7. Daržoves sumaišome su kiaušinių plakiniu ir pilame į kepimo indelius.
  9. 8. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol visiškai iškeps. Patiekiame ir skanaujame!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau apkepėlių receptų rasite: Apkepėlių receptai.

Marijona Jonaitiene

Reiks bandyt
Atsakyti

Inga

Veganai gyvulines Kilmes produkcijos nevartoja.
Atsakyti

Adelė

kad apie veganiškumą recepte niekur neužsiminta. Paminėta, tik pavadinime, kad patiks ne tik vegETARAMS. :)
Šparaginės pupelės kiniškai
(4)
Focaccia duonelė su alyvuogėmis - nuostabus užkandis prie vyno!
(2)
Vegetariškas tako su baklažanais ir ožkų pieno sūriu
(1)
Cukiniju piršteliai su sūriu
(3)