Cukinijų ir aguonų pyragas su citrininiu glaistu

2018-07-13 Autorius WorldRecipes.lt

Cukinijų ir aguonų pyragas su citrininiu glaistu

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 120 gramų
    • saulėgrąžų aliejus: 100 mililitrų
    • miltai: 200 gramų
    • soda: 0,5 šaukštelio
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    • aguonos: 2 šaukštų
    • citrinos žievelė: iš 1 vnt.
    • cukinijos: 300 gramų
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • cukraus pudra: 100 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių cukiniją sutarkuojame burokinės tarkos pagalba. Nuo citrinos nutarkuojame žievelę (tik geltonąją dalį). Kiaušinius sumaišome su cukrumi bei išplakame iki putų. Supilame aliejų ir dar kartelį kelias minutes plakame iki vientisų putų.
  2. 2. Tuomet miltus sumaišome su kepimo milteliais, soda bei aguonomis. Sausus ingredientus suberiame į kiaušinių ir aliejaus masę, po to sudedame sutarkuotą cukiniją ir daugiau nei pusę citrinos žievelės, išmaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Gautą masę sudedame į kepimo popieriumi išklotą formą bei kepame maždaug 45 minutes iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
  5. 4. Pyragus iškepus ir jam vėstant, pasiruošiame glaistą. Pusės citrinos sultis išsukame su cukraus pudra bei likusia dalimi tarkuotos citrinos žievelės. Pravėsusį pyragą apliejame glaistu bei paliekame sustingti. Skanaujame!
  6. 5. Pastebėjimas: Aš šį pyragą kepiau jau kelis kartus. Pirmą kartą kepant, kai forma buvo mažesnė, glaisto pilnai užteko. Imant standartinę 23-24 centimetrų skersmens formą, glaisto reikėtų daugiau, nes kitaip jis nelabai jaučiasi.
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau aguonų pyragų receptų rasite: Aguonų pyragai.
Senovinis morkų pyragas su obuoliais
(9)