Cukinijų ir morkų apkepas su sūriu

2023-07-11 Autorius WorldRecipes.lt

Cukinijų ir morkų apkepas su sūriu
Lengvas, purus, švelnaus skonio, nuostabaus aromato cukinijų ir morkų apkepas su sūriu. Pasigamina jis ganėtinai greitai, itin tinka vėlyviems pusryčiams, pietums arba vakarienei...

Šiaip originaliame recepte kai jį gaminu, tai gaminu be jokios mėsos, bet kartais mūsų šeimos skonio receptoriai jos reikalauja, tad aš dar įpjaustau nedaug dešros, ji čia puikiai tinka. Tad Jūs priimkite sprendimą ar jos papildomai įdėsite ar ne. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaušiniai: 5
    • cukinijos: 500 gramų
    • morkos: 150 gramų
    • miltai: 120 gramų
    • saulėgrąžų aliejus: 105 gramų
    • fermentinis sūris: 120 gramų
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • pekorino arba "Džiugo sūris" ~2 valgomųjų šaukštų (neprivaloma)
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje cukinijas bei morkas sutarkuojame burokine tarka.
  2. 2. Kitame inde išplakame kiaušinius, supilame aliejų bei dar truputį paplakame.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir gerai išmaišome, kad neliktų jokių gumulėlių.
  5. 4. Tada kiaušinių, miltų, aliejaus mišinį sumaišome su daržovėmis, įtarkuojame svogūną, sūrį, pagardiname druska ir pipirais (taip pat įpjausčiau ~80–100 gramų dešros).
  6. 5. Po to visą masę krečiame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi arba išteptą riebalais.
  7. 6. Tolygiai užtarkuojame kietuoju sūriu bei dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros, kepame apie 30-35 minutes. Skanaujame!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau morkų apkepų receptų rasite: Morkų apkepai.
Cukinijų ir morkų apkepas su sūriu
Cukinijų ir morkų apkepas su sūriu
Vištienos apkepas su juodosiomis pupelėmis ir kukurūzais
(2)
Makaronų apkepas su skrandukais ir daržovėmis
(7)
3 skirtingi sotūs makaronų apkepai
(2)
Cukinijų ir varškės apkepas
(7)