Daržovių ir mėsos kotletukai, kepti orkaitėje

2017-12-14 Autorius WorldRecipes.lt

Daržovių ir mėsos kotletukai, kepti orkaitėje

Ingredientai

    • bulvių: 2
    • morkų: 1
    • salierų šakniavaisių: trečdalio
    • kiaulienos faršo: 500 gramų
    • kiaušinių: 2
    • druskos
    • pipirų
    • pomidorų: 4
    • Provanso žolelių: 1 šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia morkas bei bulves sutarkuojame bulvių tarka ir nusunkiame. Saliero šaknį sutarkuojame smulkia burokine tarka. Sumaišome su faršu, kiaušiniais bei prieskoniais.
  2. 2. Tuomet formuojame kotletukus bei dedame juos viena šalia kito į kepimo indą.
  3. 3. Tada pomidorus nulupame, sutriname su druska bei Provanso žolelėmis. Padažą užpilame ant kotletukų.
  4. 4. Po to dedame į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepame maždaug 40-45 minutes.
  5. 5. Labai gardu valgyti su bulvių koše. Skanaus!
Vištienos-kalakutienos kotletai su sultinio padažu
(3)
"Karbanatky" - čekiški kotletai
(5)