Desertas: Besiliejantis šokoladinis pudingas

2018-04-17 Autorius WorldRecipes.lt

Desertas: Besiliejantis šokoladinis pudingas

Ingredientai

    • juodas šokoladas: 100 gramų
    • sviestas: 100 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • kiaušinių tryniai: 2
    • cukrus: 4 kupinų šaukštų
    • miltai: 2 šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių užsikaitinkite didesnį puodą su vandeniu, jam užvirus uždėkite ant jo viršaus (taip, kad nesiektų vanduo dugno) metalinį indą į kurį įdėkite šokoladą bei sviesto ir po truputį lydykite.
  2. 2. Po truputį, tai reiškia, kad nereikia palikti ant didžiausios ugnies, ją truputį pamažinkite, kad šokoladas nepradėtų svilti.
  3. Reklama
  4. 3. Tuo tarpu, kol šokoladas su sviestu lydosi plakite kiaušinius su cukrumi iki baltumo bei purumo, taip išplakus įdėkite trynius ir dar paplakite. Kai šokoladas bei sviestas išsilydo gautą masę truputį pravėsinkite bei atsargiai supilkite į kiaušinius. Maišykite lėtai, šaukštu, labai nesimakaluojant, kad nesukristų.
  5. 4. Sumaišius į vientisą masę įsijokite miltus. Taip pat atsargiai išmaišykite. Imkite keksiukam skirtas formeles, jei jos ne silikoninės patepkite su sviestu bei supilkite masę, turėtų gautis maždaug 8 pudingiukai.
  6. 5. Dėkite juos į šaldytuvą, arba galima dėti į šaldiklį maždaug pusvalandžiui. Kai artėja laikas ištraukti pudingiukus iš šaldytuvo ar šaldiklio įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros bei dėkite. Kepkite maždaug 12 minučių. Nekiškite nosies bei netikrinkite, kol nepraeina minėtas laikas, nes visvien nieko nepamatysite:). Tiesiog viršus privalo būti jau iškepęs, o ar vidurys vis dar skystas galite tik jausti bei tikėtis.
  7. 6. Išėmusios pudingiukus iš orkaitės atsargiai apsukite aplink juos peiliu bei tikimės, kad jie gražiai išslys ant lėkštės.
  8. 7. Labai gardu valgyti su vaniliniais ledais. :) Prisipažinsiu, pirmą kartą šis desertukas man nesigavo, nes atidarinėjau orkaitę. Antrą kartą viskas pavyko idealiai.
Skanumynas: Riešutų ir vyšnių kąsneliai
(6)