Amerikietiškos mielinės spurgos

2024-11-18 Autorius Rugilė - maistassielai

Amerikietiškos mielinės spurgos
Amerikietiškos mielinės spurgos – tai saldžios ir purios kepinių klasikos atstovės, kurios garsėja savo minkšta tekstūra, auksiniu paviršiumi ir galimybe jas dekoruoti įvairiausiais būdais. 

Mielinė tešla, ilgai brandinta ir kruopščiai išminkyta, užtikrina jų ypatingą purumą. Kildinimo metu spurgos įgauna savo lengvą, orinę tekstūrą, o skrudinant aliejuje susidaro viliojanti, švelniai traški plutelė. Tai ne tik skanus, bet ir vizualiai patrauklus desertas, puikiai tinkantis tiek kasdieniams pasilepinimams, tiek šventiniams stalui.

Amerikietiškos spurgos yra ne tik kepinys, bet ir savotiškas kultūrinis simbolis, ypač Jungtinėse Valstijose, kur jos dažnai siejamos su kava, jaukiais pusryčiais ar nostalgišku pasimėgavimu vaikystės skoniu.

Šios spurgos dažnai glaistomos saldžia cukraus glazūra, apibarstomos spalvotais pabarstukais, padengiamos šokoladiniu sluoksniu ar tiesiog apvoliojamos cukraus ir cinamono mišinyje. 

Ingredientai

    • Miltai: 270 g
    • Cukrus: 27 g
    • Mielės: 7 g (sausos, visas pakelis)
    • Pienas: 125 g
    • Kiaušiniai: 1 vnt. (kambario temperatūros)
    • Sviestas: 40 g
    • Druska: žiupsnelis

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pienas šiek tiek pašildyti, suberti mieles ir šaukštą cukraus. Gerai išmaišyti ir palikti pastovėti, kol mielės suputos (10-15 min.).
  2. 2. Nedideliame puode išlydyti sviestą, palikti šiek tiek atvėsti, tuomet perpilti į dubenį,
  3. 3. Prie sviesto įmušti kiaušinį, suberti likusį cukrų ir viską išplakti iki vientisos konsistencijos.
  4. 4. Į mišinį supilti suputojusias mieles ir dar kartą išmaišyti.
  5. 5. Suberti miltus ir druską, ir užminkyti tešlą. Minkyti rankomis ant miltais pabarstyto stalviršio arba virtuvinio kombaino pagalba. Tešla turi tapti glotni ir elastinga.
  6. 6. Užminkytą tešlą suformuoti į kamuolį ir perkelti į riebalais išteptą dubenį. Palikti pakilti apie apie 1 – 1,5 val. šiltoje vietoje.
  7. 7. Iškilusią tešlą perkelti ant stalviršio, dar lengvai paminkyti ir iškočioti iki maždaug 1 cm storio.
  8. 8. Stikline (ar formele) išspausti apskritimus. Jeigu norisi spurgos su skyle, tuomet maža formele ar butelio kamštuku išspausti viduriuką.
  9. 9. Suformuotas spurgas perkelti ant kepimo popieriumi ištiestos skardos, uždengti maistine plėvele ir palikti pakilti apie 30 min.
  10. 10. Didesniame puode įkaitinti aliejų iki 180 C temperatūros ir spurgas, vis pavartant, kepti apie 2-3 min.. kol taps gardžiai auksinės spalvos.
Receptų autorė maistassielai

Vaida Normantienė

Dar puodelis labai mėgstamos kavos ir tobula popietė garantuota!
Atsakyti
Amerikietiškos mielinės spurgos

Vaida Normantienė

Aš dar jas mėgstu aplieti kokius paprastu glaistu ir įdėti šiek tiek kokio rūgštesnio džemo, pvz geltonųjų slyvų. Pamėginkite. :)
Amerikietiškos mielinės spurgos
Vafliai su obuoliais
(1)
Pumpkin cinnamon rolls - cinamoninės bandelės su moliūgu
(1)
Sveiki avokado ir kivi pyragaičiai
(9)
Mieliniai rageliai "Kifle"
(2)