Desertas: Karamelinis skanėstas

2018-04-12 Autorius Medėjos blogas

Desertas: Karamelinis skanėstas

Ingredientai

    • miltai: 1 stiklinės
    • rudas cukrus: 0,5 stiklinės
    • malti lazdynų riešutai: 0,5 stiklinės
    • lydytas sviestas: 250 gramų
    • saldintas sutirštintas pienas: 2 skardinių (po 395 gramus)
    • auksinis sirupas: 0,25 stiklinės
    • lydytas juodas šokoladas: 150 gramų
    • aliejus: 3 arbatinių šaukštelių
    • lydytas baltas šokoladas: 50 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių orkaitę įkaitiname iki 180–190 laipsnių temperatūros. Kepimo popieriumi išklojame 20x30 centimetrų formą.
  2. 2. Tuomet sumaišome miltus, cukrų, maltus lazdynų riešutus bei pusę lydyto sviesto. Gautą masę įspaudžiame į kepimo formos dugną, kepame maždaug 12 minučių, kol taps dailios auksinės spalvos.
  3. Reklama
  4. 3. Tada į puodą supilame likusį sviestą, saldintą sutirštintą pieną bei auksinį sirupą. Paverdame ant vidutinio kaitrumo ugnies maišydamos maždaug 10 minučių, kol įgis auksinę spalvą.
  5. 4. Užpilame ant kepto pagrindo bei kepame dar maždaug 10 minučių, kol viršus sukietės. Uždengiame bei vėsiname maždaug 60 minučių.
  6. 5. Sumaišome juodąjį šokoladą su aliejumi. Užpilame šokoladą ant karamelės sluoksnio. Ant viršaus juostelėmis užpilame baltąjį šokoladą, įbedame medinį pagaliuką bei tempiame per visą ilgį priešinga kryptimi, kad susiformuotų bangelės.
  7. 6. Paliekame šaldytuve maždaug 3 valandoms sustingti. Supjaustome gabalėliais bei patiekiame. Skanaujame!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.
Pyragaičiai Kinder Délice
(4)
Senovinis naminis trapus skruzdėlynas
(36)