saldintas sutirštintas pienas: 2 skardinių (po 395 gramus)
auksinis sirupas: 0,25 stiklinės
lydytas juodas šokoladas: 150 gramų
aliejus: 3 arbatinių šaukštelių
lydytas baltas šokoladas: 50 gramų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių orkaitę įkaitiname iki 180–190 laipsnių temperatūros. Kepimo popieriumi išklojame 20x30 centimetrų formą.
2. Tuomet sumaišome miltus, cukrų, maltus lazdynų riešutus bei pusę lydyto sviesto. Gautą masę įspaudžiame į kepimo formos dugną, kepame maždaug 12 minučių, kol taps dailios auksinės spalvos.
Reklama
3. Tada į puodą supilame likusį sviestą, saldintą sutirštintą pieną bei auksinį sirupą. Paverdame ant vidutinio kaitrumo ugnies maišydamos maždaug 10 minučių, kol įgis auksinę spalvą.
4. Užpilame ant kepto pagrindo bei kepame dar maždaug 10 minučių, kol viršus sukietės. Uždengiame bei vėsiname maždaug 60 minučių.
5. Sumaišome juodąjį šokoladą su aliejumi. Užpilame šokoladą ant karamelės sluoksnio. Ant viršaus juostelėmis užpilame baltąjį šokoladą, įbedame medinį pagaliuką bei tempiame per visą ilgį priešinga kryptimi, kad susiformuotų bangelės.
6. Paliekame šaldytuve maždaug 3 valandoms sustingti. Supjaustome gabalėliais bei patiekiame. Skanaujame!
7. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.