1. Biskvitas: Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.
2. Kiaušinių baltymus išplakame, kol suputos, tada palaipsniui suberiame 3 šaukštus cukraus ir išplakame iki standumo.
Reklama
3. Kiaušinių trynius išplakame su likusiais dviem šaukštais cukraus iki purios beveik baltos masės.
4. Miltus persijojame su kakava ir kepimo milteliais, sumaišome su riešutais, suberiame į trynius.
5. Ant viršaus dedame trečdalį baltymų ir masę atsargiai, bet kruopščiai išmaišome. Įmaišome likusius baltymus.
6. Tuomet tešlą sudedame į kepimo popieriumi išklotą didelę skardą (esančią prie orkaitės), išlyginame paviršių ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių.
7. Iškepusį biskvitą apverčiame ant kepimo popieriaus lakšto ir atsargiai nuimame popierių, ant kurio kepė.
10. Išbrinkusius lapelius nuspaudžiame ir ištirpiname karštame piene.
11. Atvėsiname iki kambario temperatūros. Jei naudosite paprastą želatiną, ją reiktų išbrinkinti šaltame piene, o tada ištirpinti ant vandens garų arba mikrobangų krosnelėje ir atvėsinti.
12. Grietinėlę plakame su medumi bei vaniliniu cukrumi, kol ims tirštėti. Nenustodami plakti plona srovele supilame paruoštą želatiną ir plakame, kol kremas sustandės.
13. Po to šiltame vandenyje ištirpiname medų ir šiuo sirupu sulaistome vieną biskvito dalį.
14. Biskvitą aptepame kremu.
15. Kitą biskvito lakštą taip pat sudrėkiname medaus sirupu ir uždedame ant kremo sudrėkinta puse žemyn.
16. Pyragą kelias valandas šaldome šaldytuve, kol kremas sustings.
17. Glazūra: Ant silpnos ugnies maišydami kaitiname šokoladą kartu su sviestu ir aliejumi, kol gausime vientisą lygią masę.
18. Glazūrą užpilame ant pyrago, išlyginame ir leidžiame sustingti.
19. Pjaustome karštu sausu peiliu ir lepinamės!
20. Rekomendacija: Daugiau pyragaičių receptų rasite: Pyragaičiai.