Desertas: Kepti nektarinai su pelėsiniu sūriu

2019-05-18 Autorius Visko po trupinėlį

Desertas: Kepti nektarinai su pelėsiniu sūriu

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • nektarinai: 3
    • pelėsinis sūris (naudojau su mėlynuoju pelėsiu)
    • rudas cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • balzaminis actas: 60 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nektarinus perpjauname perpus, išimame kauliukus bei vos vos išskobiame. Į išskobtą viduriuką sudedame pelėsinį sūrį.
  2. 2. Tuomet įdarytus vaisius kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių, kol nektarinai suminkštės, o sūris išsilydys.
  3. Reklama
  4. 3. Per tą laiką, kol vaisiai kepa, mažoje keptuvėje ant mažos ugnies pakaitiname balzaminį actą bei cukrų. Maišydamos paviriname, kol cukrus ištirps bei liks maždaug 2 šaukštai sirupo.
  5. 4. Galiausiai iškeptus nektarinus apliejame karštu sirupu bei gardžiuojamės burnoje tirpstančiu pikantišku desertu!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.