agavų sirupas: 3 valgomųjų šaukštų (tinka ir klevų sirupas)
nesaldintas augalinis pienas: 2 valgomųjų šaukštų
vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio (arba vanilės ekstraktas)
druska: žiupsnio
mėgstami riešutai arba džiovinti vaisiai (nėra būtina)
juodas šokoladas
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių į maisto smulkintuvą suberiame kokosų drožles, vanilinį cukrų, žiupsnį druskos, supilame aliejų, sirupą bei augalinį pieną. Smulkiname, kartas nuo karto pagrandydamos nuo kraštų, kol gausis rupi, iš pažiūros iri, bet suspaudus delne sulimpanti masė.
2. Tuomet rankomis formuojame norimo dydžio kukuliukus (jų tarp delnų volioti nepavyks - byrės, dėl šios priežasties reikia juos sumaigyti kaip kokį plastiliną.) Į vidurį galite įsprausti kokį riešutą ar raziną.
Reklama
3. Palaikome kukuliukus šaldytuve mažiausiai 10 minučių - kol kokosų aliejus sukietės.
4. Tada pavoliojame kukulius ištirpintame šokolade, dedame ant aliejumi pateptos lėkštės (kad stingdami nepriliptų) bei "pašauname" į šaldytuvą dar mažiausiai 15 minučių.
5. Skanaujame ir lepinamės nuostabiu desertuku su kavos puodeliu.
6. Nebūtinas punktas: Parduotuvėje pamačiusios "Bounty", demonstratyviai susiraukiame bei sumurmame: "Aš namuose skaniau ir sveikiau pasidarau."
7. Pastebėjimas: Žemiau pridedu video pagal kurį gaminau, kad būtų viskas aiškiau.:)
8. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.