Dietinis tortas

Ingredientai

    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • avižinių dribsnių miltai: 300 gramų
    • bananai: 2
    • kiaušiniai: 3
    • aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • medus: 1 valgomojo šaukšto
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: mažo žiupsnelio
    Kremui:
    • datulės: 200 gramų
    • apelsinai: 3
    • liesa varškė: 3 pakelių (po 180 gramų)
    • medus: 2 valgomųjų šaukštų
    • jogurtinė grietinė: 180 gramų
    • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    Biskvitui sulaistyti:
    • arbata: ~200 mililitrų
    • citrinos sultys: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje kiaušinius su vaniliniu cukrumi išplakame iki purios masės (maišytuvo pagalba), beriame druską, dedame bananus (sutrintus su šakute iki tyrelės), pilame lydytą medų, aliejų, viską gerai išmaišome. Beriame dribsnių miltus, sumaišytus su kvietiniais miltais bei kepimo milteliais, išmaišome iki vientisos masės. Dedame tešlą į kepimo indą, išklotą su kepimo popieriumi. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių.
  2. 2. Tuomet atvėsusį biskvitą padaliname į dvi dalis. Gausiai palaistome arbatos bei citrinos mišiniu.
  3. 3. Tada į varškę beriame smulkiai supjaustytas datules, vanilinį cukrų, dedame grietinę, pilame lydytą medų, viską sutriname trintuvu.
  4. 4. Ant pirmos biskvito dalies dedame pusę varškės masės bei uždedame 1,5 apelsino (supjaustytą kvadratėliais). Po to ant viršaus uždedame kitą biskvito dalį, dedame likusią varškės masę, aptepame viršų bei šonus, puošiame likusiais apelsinais. Dedame į šaldytuvą bei palaikome per naktį. Skanaujame!
Braškių tortas su maskarponės kremu
(5)
RAW apelsinų ir kakavos tortas
(1)
Tortas Rafaello ir beze papuošimas
(1)
Vaisinis jogurtinis torčiukas
(2)
Pyragas kiaušinienė
(4)