Tortas "Senelio sapnas" su uogomis

2023-06-02 Autorius WorldRecipes.lt

Tortas "Senelio sapnas" su uogomis
Tortas "Sapnas" yra nuostabi iš knygos "Beatos virtuvė: kepinių knyga". Jau pasakojau kaip gaminau senelio sapno tortą su kondensuoto pieno kremu. Kremas labai tiko, o šį kartą visa kita pakeičiau, tai gaunasi nelabai tas originalus "Senelio sapnas", bet man sau kažkaip pasivadinti reikia. Tad pridedu, kad šis variantas "su uogomis" ir bus mano unikalus variantas. Kokių nors uogų arba vaisių man asmeniškai šitame torte būtiniausiai reikia. Gamindama sulaisčiau juoda arbata. Biskvitas - iš jogurtinio torto su konservuotais persikais, tik aguonų pridėjau. Tad pristatau Jums kiek pakeistą, bet itin mūsų šeimai patikusį Senelio sapno variantą. 

Nurodyti ingredientų kiekiai yra 21 centimetro skersmens formai.

Ingredientai

    Biskvitams:
    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: 150 gramų
    • vanilė
    • aliejus: 50 gramų
    • miltai: 150 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • aguonos: 2 valgomųjų šaukštų
    Kremui:
    • plakamoji grietinėlė: 300 mililitrų
    • natūralus jogurtas: 300 mililitrų
    • kondensuotas pienas: 120 gramų
    • želatina: 2 valgomųjų šaukštų (+100 mililitrų vandens brinkinimui; jeigu naudojama smulki Dr. Oetker želatina, tai jos reikia dėti mažiau)
    • uogos: ~300-400 gramų (avietės, juodieji serbentai ar dar kokios, kurias turite ar mėgstate; tinka ir šaldytos)
    Sulaistymams:
    • juoda arbata

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia biskvitams kiaušinius gerai išplakame su cukrumi ir vanile.
  2. 2. Tada supilame aliejų ir dar kartą gerai išplakame.
  3. 3. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į tešlą. Gerai išmaišome.
  4. 4. Dedame aguonų.
  5. 5. Tada tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą (kloju tik dugną, šonus ištepu riebalais) kepimo formą atsegamais kraštais.
  6. 6. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35 minutes (ar iškepęs, tikriname mediniu pagaliuku).
  7. 7. Ištraukus paliekame kelioms minutėms, tuomet išimame iš formos ir pilnai atvėsiname ant grotelių.
  8. 8. Po to perpjauname į 3 dalis.
  9. 9. Želatiną užpilame šaltu vandeniu ir paliekame išbrinkti.
  10. 10. Grietinėlę išplakame iki purių, nelabai standžių putų.
  11. 11. Jogurtą sumaišome su kondensuotu pienu.
  12. 12. Želatiną pakaitiname (tik neužviriname!), kad ištirptų, leidžiame kiek pravėsti ir įmaišome į jogurto masę. Ten pat įmaišome ir grietinėlę.
  13. 13. Padedame į šaldytuvą, kad kiek pradėtų stingti.
  14. 14. Tortinės dugną išklojame su kepimo popieriumi, šonams iškirpti atskirą juostą, keliose vietose patepame kremu, kad priliptų prie tortinės šonų.
  15. 15. Dedame vieną biskvitą, šiek tiek sulaistome juodąja arbata, krauname trečdalį kremo, išdėliojame trečdalį uogų.
  16. 16. Dedame kitą biskvitą ir dar kartą viską taip pat pakartojame du kartus, viršų papuošiame likusiomis uogomis ir tirpintu šokoladu, arba kaip tik fantazija leidžia.
  17. 17. Dedame į šaldytuvą sustingti (aš palieku per visą naktį). Skanaujame!
  18. pyragas senelio sapnas su uogomis
  19. 18. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.
Tortas "Senelio sapnas" su uogomis

Raimonda

Būtinai reikės pamėginti. Originalus tortas labai patiko, atrodo kad šis bus irgi tobulas!
Atsakyti
Tortas "Braškinė gaiva"
(4)
Napoleonas, keptas keptuvėje
(12)
Tortas "Baltoji Svaja"
(6)
Austriškas šokolado tortas
(2)
Gaivus jogurtinis tortas su persikais ir braškėmis
(3)