Duona "Fokačija" - focaccia bread

2024-04-26 Autorius Kviečiu į virtuvę

Duona "Fokačija" - focaccia bread
Fokačija (focaccia bread) - tai plokščia itališka duona, kuri yra gaminama iš mielinės tešlos ir įprastai gardinama įvairiausiais priedais (pvz. alyvuogėmis) ir prieskoninėmis žolelėmis. O man asmeniškai labai patinka šis, bene pats paprasčiausias variantas, kurį nėra sunku paruošti. O jam ir nereikia daug ingredientų. Labai rekomenduoju pamėginti tokį jos pagaminimo variantą. Man asmeniškai tai tikras skanumėlis. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • miltai: 500 gramų
    • sausos mielės: 7 gramų
    • alyvuogių aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • šiltas vanduo: 300 mililitrų
    • druska: 2 arbatinių šaukštelių (aš naudoju česnakinę druską)
    Papuošimui:
    • našlaičių žiedai: kelių
    • šalavijo lapeliai: kelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių miltus dubenyje sumaišykite su sausomis mielėmis, cukrumi ir druska.
  2. 2. Supilkite šiltą vandenį ir minkykite.
  3. Reklama
  4. 3. Įmaišykite 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus.
  5. 4. Uždenkite švariu virtuviniu rankšluosčiu ir leiskite maždaug 60 minučių ramiai pabūti ir pakilti.
  6. 5. Po to tešlą dar vieną kartą išminkykite.
  7. 6. Į pailgą, didesnę kepimo formą tieskite kepimo popierių, gausiai aplakstykite aliejumi.
  8. 7. Sudėkite pasiruoštą tešlą ir pirštais ištampykite į šonus.
  9. 8. Subadykite pirštais ir apšlakstykite likusiu aliejumi. Pabarstykite druska.
  10. 9. Aš ant viršaus dar išdėliojau našlaičių žiedus ir šalavijo lapelius, bet tai nėra būtina.
  11. 10. Palikite kepimo skardoje šiltai dar maždaug 15 minučių.
  12. 11. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-35 minutes.
  13. 12. Pjaustykite ir skanaukite!
Duona "Fokačija" - focaccia bread
Balta duona
(28)