juodųjų sezamų sėklos: 3 šaukštų - apie 30 gramų (galima pakeisti įprastomis sezamų sėklomis)
maltas muskatas: žiupsnelio
malti juodieij pipirai
druska
Recepto paruošimas
1. Pradžioje bulvę išverdame su lupena (virkite maždaug 40 minučių), nulupame bei sutriname. Tada sezamų sėklas keletą minučių paskrudiname orkaitėje.
2. Tuomet sumaišome miltus, trintas bulves, prieskonius, sezamų sėklas, kambario temperatūros sviestą, aliejų, druską bei išminkome tešlą. Padedame tešlą į šaldytuvą, kad pastovėtų apie 60 minučių.
Reklama
3. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Tešlą plonai iškočiojame, supjaustome šiaudeliais. Šiaudelius imame į rankas, pakočiojame, dedame į plačią orkaitės kepimo skardą bei kepame maždaug 18–20 minučių, kol gražiai pagels.
4. Patiekiame kaip duonos pakaitalą su pagrindiniais patiekalais arba kaip užkandį su pagardais bei padažais. Skanaujame!
5. Rekomendacija: Daugiau užkandžių receptų rasite: Užkandžiai.