Duonos lazdelės

2017-10-17 Autorius Išbandyti receptai

Duonos lazdelės

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kvietiniai miltai: 300 gramų
    • bulvės: 1 didelės (~300 gramų)
    • sviestas: 150 gramų
    • alyvuogių aliejus: 2 šaukštų
    • juodųjų sezamų sėklos: 3 šaukštų - apie 30 gramų (galima pakeisti įprastomis sezamų sėklomis)
    • maltas muskatas: žiupsnelio
    • malti juodieij pipirai
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje bulvę išverdame su lupena (virkite maždaug 40 minučių), nulupame bei sutriname. Tada sezamų sėklas keletą minučių paskrudiname orkaitėje.
  2. 2. Tuomet sumaišome miltus, trintas bulves, prieskonius, sezamų sėklas, kambario temperatūros sviestą, aliejų, druską bei išminkome tešlą. Padedame tešlą į šaldytuvą, kad pastovėtų apie 60 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Tešlą plonai iškočiojame, supjaustome šiaudeliais. Šiaudelius imame į rankas, pakočiojame, dedame į plačią orkaitės kepimo skardą bei kepame maždaug 18–20 minučių, kol gražiai pagels.
  5. 4. Patiekiame kaip duonos pakaitalą su pagrindiniais patiekalais arba kaip užkandį su pagardais bei padažais. Skanaujame!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau užkandžių receptų rasite: Užkandžiai.
Kepti jautienos kaulų čiulpai
(7)
Tortilijų suktinukai su mėsos ir daržovių įdaru
(1)
Šoninės vyniotinis su malta kiauliena
(5)
Vištienos juostelės tešloje su krakmolu
(4)