Filo tešlos pyragėliai - samosos su daržovėmis

2024-05-05 Autorius WorldRecipes.lt

Filo tešlos pyragėliai - samosos su daržovėmis
Tokias samosas su daržovėmis iš filo tešlos gaminu jau senokai, bet vis kažkodėl neprisiruošdavau pasidalinti šiuo receptu su visais. Jeigu mėgstate egzotiškus ir neragautus skonius, tai labai rekomenduoju išmėginti šį indišką patiekalą. Mano dėstytoja universitete (vienu metu laikinai studijavau UK) buvo iš Indijos ir ji buvo labai šiltas ir mielas žmogutis, su kuria galima apie viską kalbėti. O ir vieną vakarą ji prikepė būtent tokių pyragėlių. O aš nebūčiau aš, jei neišsiklausinėčiau recepto, kurį dabar labai dažnai panaudoju. ;)

Ingredientai

    • filo tešla: 1 pakuotės
    • bulvės: 3 (virtos)
    • žali žirneliai: 100 gramų
    • čili pipirai: 1 (nedidelio)
    • raudonieji svogūnai: 1
    • smulkinta kalendra: 2 šaukštų
    • smulkinti mėtos lapeliai: 1 šaukšto
    • citrinos sultys: 2 šaukštų
    • druska
    • malti pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių virtas bulves sutrinkite, svogūną susmulkinkite mažais kubeliais.
  2. 2. Visus įdarui nurodytus ingredientus sumaišykite, pagardinkite druska ir pipirais.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet imkite po vieną filo tešlos lakštą, o kitus uždenkite drėgnu rankšluosčiu, kad tešla neišdžiūtų.
  5. 4. Lakštą išilgai supjaustykite į 5 arba 6 juosteles.
  6. 5. Tada į kiekvienos juostelės viršutinį kampą dėkite įdaro šaukštą bei tą kampą lenkite link krašto.
  7. 6. Po to lenkite link kito krašto. Šitaip vyniokite visą juostą, kol susivynios visa juosta.
  8. 7. Šonus patepkite aliejumi, kad šonai priliptų.
  9. 8. Paskui samosas dėkite į skardą ištiestą su sviestiniu popieriumi bei dėkite į orkaitę.
  10. 9. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-20 minučių, kol samosos gražiai paruduos.
  11. 10. Patiekite ir skanaukite!
Cukinijų blyneliai su avinžirniais
(2)
Šviežių kopūstų kotletai su manais
(122)
Mango salsa su grilintu halloumi sūriu
(1)
Vegetariškos "dešrelės"
(2)