Gaivus ananasų pyragas

2020-04-08 Autorius Laimos virtuvė

Gaivus ananasų pyragas
Labai gaivus pyragas, puikiai tinka bet kuriai progai. Man jis kaniausias kitą dieną, šaltas.

Gaminant buvo naudojama 26 centimetrų dydžio forma.

Ingredientai

    • konservuoti ananasai: 1 skardinės (8 griežinėlių, be skysčio 260 gramų)
    • konservuotos trešnės: 1 stiklainio
    Tešlai:
    • sviestas arba margarinas: 125 gramų
    • manų kruopos: 50 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 125 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 pakelio
    • kreminė varškė: 500 gramų
    • kiaušiniai: 3 didelių
    • citrinų sultys: 2 valgomųjų šaukštų
    • ananasų sultys: 2 valgomųjų šaukštų
    Želė sluoksniui:
    • skystis nuo ananasų: 250 mililitrų (jei neužtenka, papildykite vandeniu)
    • tortų želė: 1 pakelio
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Išlydykite sviestą bei atvėsinkite.
  2. 2. Ananasams ir vyšniom leiskite gerai nuvarvėti. 2 šaukštus ananasų sulčių atsidėkite tešlai.
  3. Reklama
  4. 3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  5. 4. Dubenėlyje sumaišykite sausus produktus: manus, kepimo miltelius, cukrų ir vanilinį cukrų.
  6. 5. Atskirai gerai permaišykite varškę, kiaušinius, citrinos sultis, 2 šaukštus ananasų sulčių ir lydytą sviestą. Viską kartu gerai išmaišykite. Čia puikiai tinka ir maišytuvas.
  7. 6. Tešlą paskleiskite į kepimo formą išteptą riebalais bei išdėliokite ananaso griežinėlius.
  8. 7. Į ananaso viduriukus ir į tarpelius tarp ananasų dėkite konservuotas trešnes.
  9. 8. Kepkite maždaug 1 valandą. Pyragą atvėsinkite.
  10. 9. Pasiruoškite želė iš skysčio nuo ananasų, cukraus ir tortų želė pagal nurodymus ant pakelio.
  11. 10. Atvėsinkite ir užpilkite ant pyrago. Man skaniausias palaikytas šaldytuve per naktį. Mėgaukitės!
  12. gaivus ananasų pyragas
  13. 11. Rekomendacija: Daugiau ananasų pyragų receptų rasite: Ananasų pyragai.
Aguonų ir obuolių pyragas
(7)
Trupininis rabarbarų pyragas su varške
(5)