Gaivus nekeptas kefyro desertas su želė ir aguonomis

2024-02-02 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Gaivus nekeptas kefyro desertas su želė ir aguonomis
Toks desertas gaunasi gaivus, jis man pačiai toks žiemiškas, nes yra kupinas aguonų ir baltas tarsi sniegas. Aš jį mėgstu patiekti kaip naujametinis desertą, o kodėl gi ne? Juk žiemą galite ne tik tortus ar pyragus kepti, o pasilepinti ir gaiviu bei nekeptu desertu.

Beje didžiulis pliusas tas, kad pagaminimas toks paprastas, kad jį tikrai sugebės paruošti kiekvienas. Tad nieko ilgai nebelaukiam ir imamės gamybos jau dabar! 

Ingredientai

    • kefyras: 1 litro (naudoju 6% riebumo)
    • cukrus: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • aguonos: 2 valgomųjų šaukštų
    • želatina: 3 valgomųjų šaukštų (+ 100 mililitrų vandens)
    • braškių skonio želė: 0,5 pakelio
    • apelsinų skonio želė: 0,5 pakelio
    • kivių skonio želė: 0,5 pakelio
    • karštas vanduo

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiekvieną skonio želė užpilkite karštu vandeniu, gerai išmaišykite, kad ištirptų ir palikite stingti.
  2. 2. Po to sustingusią želė supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet želatiną užpilkite vandeniu ir palikite brinkti.
  5. 4. Į kefyrą suberkite cukrų ir aguonas, išmaišykite.
  6. 5. Sudėkite supjaustytus želė gabaliukus.
  7. 6. Garų vonelėje ištirpinkite želatiną. Jai pravėsus supilkite srovele į kefyro masę. Greitai ir gerai išmaišykite.
  8. 7. Gautą masę pilkite į indą, kuriame stingdysite desertą.
  9. 8. Dėkite į šaldytuvą stingti mažiausiai 4 valandas, o idealiausia per visą naktį. Skanaus!
Gaivus nekeptas kefyro desertas su želė ir aguonomis
Skaniausi varškiniai rageliai
(8)
Briuselio vafliai su alumi
(2)