Gong Bao (Kung Pao) vištiena

2018-03-10 Autorius WorldRecipes.lt

Gong Bao (Kung Pao) vištiena

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlė: 500 gramų
    • česnakas: 3 skiltelių
    • imbieras: panašaus kiekio, kiek česnako
    • svogūnų laiškai: pagal skonį
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • čili pipirai: pagal skonį (naudojau 3 džiovintus jalapeno pipirus)
    • žemės riešutai: 100 gramų
    • paprikos: 1 (didelės)
    Marinatui:
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • sojos padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • sausas baltas vynas: 1 valgomojo šaukšto
    • krakmolas: 1 valgomojo šaukšto (pakeičiau kukurūzų miltais)
    Padažui:
    • medus: 1 valgomojo šaukšto
    • krakmolas: 1 arbatinio šaukštelio
    • sojų padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • balzamiko actas: 1 valgomojo šaukšto
    • sezamų aliejus: 1 arbatinio šaukštelio (naudotas žemės riešutų)
    • vanduo: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištieną supjaustykite smulkiais maždaug vienodo dydžio kubeliais.
  2. supjaustyta vištienos krūtinėlė kubeliais
  3. 2. Sumaišykite marinatui skirtus ingredientus bei šaukštą vandens. Užpilkite ant supjaustytos vištienos bei tolygiai paskirstykite, kad visi gabaliukai pasidengtų marinatu. Palikite marinuotis, kol ruošite kitus ingredientus.
  4. Reklama
  5. 3. Tuomet supjaustykite papriką kubeliais, dydžiu panašiais į vištienos kubelius. Plonais griežinėliais supjaustykite nuluptą imbierą bei česnako skilteles. Susmulkinkite svogūnų laiškus. Jei žemės riešutai neskrudinti - berkite juos į karštą sausą keptuvę bei paskrudinkite.
  6. 4. Tada nedideliame dubenyje sumaišykite visus padažo ingredientus.
  7. 5. Po to ant stiprios ugnies įkaitinkite keptuvę (geriau storu dugnu). Pilkite aliejų bei berkite pasmulkintus čili pipirus. Pakepkite, kol pasklis čili aromatas.
  8. 6. Berkite vištienos gabaliukus bei nuolatos maišykite, kad nedegtų, bet gražiai apskrustų. Kai vištienos gabaliukai atsiskiria vieni nuo kitų, berkite paprikas, česnaką, imbierą bei svogūnų laiškus.
  9. 7. Paskui vištienai iškepus supilkite į keptuvę padažą bei maišykite kol jis tampa tirštas ir blizgus. Suberkite paskrudintus žemės riešutus, dar kartelį permaišykite bei nukelkite nuo ugnies.
  10. 8. Rekomenduojame patiekti su virtais ryžiais bei mėgiamomis salotomis. Skanaus!
  11. Gong Bao vištiena su ryžiais
  12. 9. Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.
Aromatinga Teriyaki vištiena
(3)
ČACHOCHBILI arba vištiena pomidorų padaže
(4)
Kreminė vištiena su smidrais ir pievagrybių padažu
(1)
Vištienos kumpeliai su apelsinais
(3)