sezamų aliejus: 1 arbatinio šaukštelio (naudotas žemės riešutų)
vanduo: 1 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių vištieną supjaustykite smulkiais maždaug vienodo dydžio kubeliais.
2. Sumaišykite marinatui skirtus ingredientus bei šaukštą vandens. Užpilkite ant supjaustytos vištienos bei tolygiai paskirstykite, kad visi gabaliukai pasidengtų marinatu. Palikite marinuotis, kol ruošite kitus ingredientus.
Reklama
3. Tuomet supjaustykite papriką kubeliais, dydžiu panašiais į vištienos kubelius. Plonais griežinėliais supjaustykite nuluptą imbierą bei česnako skilteles. Susmulkinkite svogūnų laiškus. Jei žemės riešutai neskrudinti - berkite juos į karštą sausą keptuvę bei paskrudinkite.
4. Tada nedideliame dubenyje sumaišykite visus padažo ingredientus.
5. Po to ant stiprios ugnies įkaitinkite keptuvę (geriau storu dugnu). Pilkite aliejų bei berkite pasmulkintus čili pipirus. Pakepkite, kol pasklis čili aromatas.
6. Berkite vištienos gabaliukus bei nuolatos maišykite, kad nedegtų, bet gražiai apskrustų. Kai vištienos gabaliukai atsiskiria vieni nuo kitų, berkite paprikas, česnaką, imbierą bei svogūnų laiškus.
7. Paskui vištienai iškepus supilkite į keptuvę padažą bei maišykite kol jis tampa tirštas ir blizgus. Suberkite paskrudintus žemės riešutus, dar kartelį permaišykite bei nukelkite nuo ugnies.
8. Rekomenduojame patiekti su virtais ryžiais bei mėgiamomis salotomis. Skanaus!