šaldytos uogos: 200-250 gramų (serbentai, mėlynės, vyšnios ar kitos)
miltai uogoms pabarstyti: 1 valgomojo šaukšto
druska
Recepto paruošimas
1. Pradžioje šaldytas uogas (atšildyti jų nereikia!) pabarstykite miltais bei maišykite, kol visos tolygiai ir gražiai pasidengs miltais. Atidėkite į šalį, kol, maišysite tešlą.
2. Tuomet kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska lengvai išplakite šluotele. Sudėkite grietinę, išlydytą bei atvėsintą sviestą arba margariną, išmaišykite. Berkite miltus bei kepimo miltelius. Šaukštu maišykite tik tol, kol nelieka sausų miltų. Tešla tuėtų gautis tirštos grietinės konsistencijos.
Reklama
3. Pilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą (22 - 24 centimetrų, nuimamais kraštais). Ant viršaus berkite uogas bei lengvai įspauskite jas į tešlą. Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-50 minučių (tikrinkite mediniu pagaliuku, ar pyragas jau iškepęs). Galiausiai atvėsusį pabarstykite cukraus pudra. Gardumėlis!
4. Rekomendacija: Daugiau pyragų su uogomis receptų rasite: Pyragai su uogomis.