Grietinės pyragas su uogomis

2018-09-22 Autorius Su karamele

Grietinės pyragas su uogomis

Ingredientai

    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: 0,5-1 stiklinės (priklausomai nuo turimų uogų, jeigu raudonieji serbentai, naudokite visą stiklinę)
    • vanilės ekstraktas
    • druska
    • grietinė: 1 stiklinės
    • aliejus: 0,3 stiklinės (60-70 mililitrų)
    • miltai: 1,5 stiklinės
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • uogos: 300-500 gramų (šviežios arba šaldytos, maždaug 1,5-2 stiklinių)
    • krakmolas: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi, įberkite druskos, vanilės, sudėkite grietinę, pilkite aliejų, dar kartą viską išplakite. Tada išsijokite į tešlą miltus su kepimo milteliais (labai patogu per sietelį, jei turite, didesnį, ir ten iškart sumaišyti miltus su kepimo milteliais, besijojant) - pradžiai sudėkite 1,5 stiklinės miltų bei žiūrėkite tirštumą - turi gautis sunkiai nuo šaukšto drimbanti tešla. Visų miltų šiuo atveju gali ir neprireikti, nes daug kas priklauso ir nuo naudojamos grietinės tirštumo. Iš per daug tirštos tešlos iškeps sausesnis pyragas.
  2. 2. Po to kepimo formą ištepkite su aliejumi arba padenkite kepimo popieriumi bei sukrėskite pusę tešlos, išlyginkite ir išdėliokite pusę uogų. Paskui pabaikite sudėti visą tešlą bei ant viršaus pamėtykite likusias uogas. Dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepkite maždaug 40-50 minučių. Mėgaukitės:)
  3. 3. Rekomendacija: Daugiau pyragų su uogomis receptų rasite: Pyragai su uogomis.
Grietinės pyragas su uogomis
Uogų cobbler (kobleris) pyragas
(6)