1. Iš pradžių į dubenį supilame grietinę, į ją sodą, sumaišiusios paliekame maždaug 30 minučių "putotis", paskui supilame cukrų, vaniliną, įmušame kiaušinius bei paplakame, kol cukrus ištirps.
2. Tuomet suberiame persijotus miltus, sumaišome. Belieka tešlą supilti į su kepimo popieriumi išklotą skardą bei kepti iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje virš valandos, ar jau iškepęs patikriname mediniu iešmeliu.
Reklama
3. Pyragas gausis ganėtinai didžiulis, todėl užteks privalgyti didelei šeimynai bei dar pavaišinti svečius. Atvėsusį bei suvyniojusios į maistinę plėvelę galite išlaikyti keletą dienų. Taip pat galite perpjauti bei pertepti mėgstama uogiene. Skanaujame!
4. Rekomendacija: Daugiau grietininių pyragų receptų rasite: Grietininiai pyragai.