Minkšta bananų duona su šokoladu

2024-11-04 Autorius Indrė - gaminu_sau

Minkšta bananų duona su šokoladu
Minkšta bananų duona su šokoladu - tai gardus ir kvapnus bananų pyragas su šokolado dribsniais, kuris puikiai tinka tiek desertui, tiek pusryčiams ar popietės kavai. Trinti bananai suteikia pyragui natūralaus saldumo ir drėgmės, todėl jis išlieka minkštas ir purus. Įmaišyti šokolado dribsniai prideda malonaus, tirpstančio šokolado skonio, kuris puikiai dera su bananų aromatu. Paviršiuje iškeptos šokolado drožlės ir migdolų pabarstukai suteikia pyragui subtilaus traškumo ir dar labiau išryškina skonį. Šis pyragas yra paprastas pagaminti ir patiks visai šeimai.

Redaktorės Vaidos komentaras - labai minkšta duona, kuri tikrai patiks kiekvienam. Vietoj šokolado pabarstukų puikiai tiks ir smulkiau sukapotas šokoladas. Tai puikus desertas prie puodelio gardžios arbatos. 

Ingredientai

    • Bananai: 2 vnt.
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Miltai: 170 g
    • Sviestas: 80 g
    • Rudasis cukrus: 30 g
    • Vanilinis cukrus: 1 arb. š.
    • Kepimo milteliai: 1 arb. š.
    • Šokolado dribsniai: kiek norisi
    • Migdolų pabarstukai: kiek norisi

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kiaušinius mušti į dubenį, suberti cukrų ir vanilinį cukrų ir gerai išplakti.
  2. 2. Sviestą ištirpinti, šiek tiek atvėsinti ir supilti prie kiaušinių.
  3. 3. Bananus sutrinti šakute ir gautą masę sudėti prie kiaušinių. Išmaišyti.
  4. 4. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į dubenį. Gerai išmaišyti.
  5. 5. Į masę įmaišyti šokolado dribsnius.
  6. 6. Pasirinktą kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi ir supilti visą paruoštą masę. Viršų apibarstyti migdolų pabarstukais.
  7. 7. Orkaitę įkaitinti iki 170 C temperatūros ir duoną kepti apie 30-40 min. Patikrinti mediniu pagaliuku ar iškepė.
  8. 8. Pjaustyti ir skanauti!
Minkšta bananų duona su šokoladu
Receptų autorė gaminu_sau
Obuolių pyragas su karameliniu padažu
(3)