Grybų tarta

2018-01-09 Autorius Baking Secrets

Grybų tarta

Ingredientai

    • trapi tešla tartos pagrindui (pirktinė arba gamintą pagal receptą čia)
    Įdarui:
    • grietinė: 150 mililitrų
    • grybai: 300 gramų (pievagrybiai ar panašūs)
    • čederio sūris: 70 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • svogūnai: 0,5
    • česnakas: 1 skiltelės
    • sviestas: 2 šaukštų
    • petražolės
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių iškočiojame tešlą į skritulį, didesnį nei tartos forma. Šiam receptui buvo naudojama 20 centimetrų tartos forma. Išklojame formą su tešla, šakute subadome tešlos pagrindą. Dedame į šaldytuvą bent jau pusvalandžiui.
  2. 2. Tuomet grybus supjaustome griežinėliais, svogūną bei česnaką smulkiais gabalėliais. Į įkaitintą keptuvę dedame sviestą, svogūnus, česnaką, grybus bei kepame maždaug 3–5 minutes, kol grybai išskirs daugumą savo skysčių. Grybus nukošiame bei paliekame atvėsti.
  3. Reklama
  4. 3. Tada grietinę išplakame su kiaušiniais iki vienaltisos masės. Gerai pasūdome bei pagardiname pipirais. Beriame sutarkuotą sūrį, išmaišome.
  5. 4. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
  6. 5. Po to tartos formoje tolygiai paskirstome grybus, užpilame grietinės bei sūrio plakiniu, pabarstome susmulkintomis petražolėmis.
  7. 6. Kepame maždaug pusvalandį, kol įdaras bus tvirtas bei gražiai apskrudęs, auksinės spalvos. Skanaujame!
Super skanūs įdaryti pievagrybiai su sūriu
(3)
Kreminė miško grybų sriuba
(3)
Risotto su pievagrybiais ir džiovintais baravykais
(1)