1. Iš pradžių iškočiojame tešlą į skritulį, didesnį nei tartos forma. Šiam receptui buvo naudojama 20 centimetrų tartos forma. Išklojame formą su tešla, šakute subadome tešlos pagrindą. Dedame į šaldytuvą bent jau pusvalandžiui.
2. Tuomet grybus supjaustome griežinėliais, svogūną bei česnaką smulkiais gabalėliais. Į įkaitintą keptuvę dedame sviestą, svogūnus, česnaką, grybus bei kepame maždaug 3–5 minutes, kol grybai išskirs daugumą savo skysčių. Grybus nukošiame bei paliekame atvėsti.
Reklama
3. Tada grietinę išplakame su kiaušiniais iki vienaltisos masės. Gerai pasūdome bei pagardiname pipirais. Beriame sutarkuotą sūrį, išmaišome.
4. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
5. Po to tartos formoje tolygiai paskirstome grybus, užpilame grietinės bei sūrio plakiniu, pabarstome susmulkintomis petražolėmis.
6. Kepame maždaug pusvalandį, kol įdaras bus tvirtas bei gražiai apskrudęs, auksinės spalvos. Skanaujame!