Įdarytos paprikos su grikiais ir daržovėmis

2024-11-02 Autorius Irma Kovalenko - vegetares_uzrasai

Įdarytos paprikos su grikiais ir daržovėmis
Įdarytos paprikos su grikiais ir daržovėmis yra puikus vegetariškas patiekalas, kuriame susipina skirtingų daržovių ir grikių skoniai, o lengvai ištirpęs sūris prideda šilumos ir kreminės tekstūros. Tai lengvai paruošiamas patiekalas, kuris tinka tiek pietums, tiek vakarienei, ypač tiems, kurie siekia sveikesnio gyvenimo būdo.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Paprikos: Galima naudoti geltonas ar oranžines paprikas, kurios suteiks saldumo ir ryškesnių spalvų.
  • Grikiai: Jei neturite grikių, galite pakeisti juos quinoa, ryžiais arba perlinėmis kruopomis.
  • Grietinė: Grietinę galima keisti graikišku jogurtu ar augaliniu kremu, ypač jei siekiate sumažinti riebalų kiekį arba paruošti patiekalą be pieno produktų.
  • Tarkuotas sūris: Vegetarišką patiekalą galima praturtinti veganišku sūriu, kuris puikiai ištirpsta ir suteikia kreminę tekstūrą.

Patiekalo gaminimo patarimai

Prieš dedant į orkaitę, paprikas galite lengvai apvirti, kad jos suminkštėtų ir kepant būtų dar švelnesnės. Taip pat svarbu neperkrauti paprikų įdaru, kad jos kepimo metu nesubyrėtų.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 600 kcal
  • Vienai porcijai: apie 200 kcal

Ingredientai

    • Paprika: 3 vnt.
    • Morka: 1 vnt.
    • Brokolis: 1/4 galvos
    • Svogūnas: 1 vnt.
    • Cukinija: 1 nedidelė
    • Špinatai: saujelė
    • Česnakas: keletas skiltelių
    • Grikiai (virti): 50 g
    • Tarkuotas sūris: 50 g
    • Grietinė: 1 v.š.
    • Pomidorų padažas: 1 v.š.
    • Aliejus: kepimui
    • Druska, pipirai, rūkyta paprika, prieskoninės žolelės: pagal skonį
    Padažui:
    • Svogūnas: 1 vnt.
    • Česnakas: 2 skiltelės
    • Pomidorų padažas: 2 v.š.
    • Grietinė: 2 v.š.
    • Krapai: žiupsnelis
    • Aliejus: kepimui
    • Druska, pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus apkepinamas susmulkintas svogūnas, česnakas, o tada dedamos nuplautos ir smulkintos daržovės – morka, brokolis, cukinija ir špinatai.
  2. 2. Į daržovių masę supilamas pomidorų padažas ir grietinė, visa tai lengvai troškinama ant mažos ugnies, kol daržovės tampa minkštos.
  3. 3. Baigus troškinti, pridedami virti grikiai ir prieskoniai – druska, pipirai, rūkyta paprika ir prieskoninės žolelės. Viską gerai išmaišome.
  4. 4. Paruoštas daržovių ir grikių mišinys dedamas į išskobtų paprikų puseles.
  5. 5. Įkaitinta orkaitė nustatoma 180 °C temperatūroje, paprikos kepamos apie 35 minutes.
  6. 6. Kai orkaitės laikas baigiasi, paprikos išjungiamos ir apibarstomos tarkuotu sūriu, paliekant dar kelias minutes, kad sūris lengvai ištirptų.
  7. 7. Kol paprikos kepa, paruošiamas padažas: keptuvėje su trupučiu aliejaus apkepinamas smulkintas svogūnas ir česnakas.
  8. 8. Pridėjus grietinės ir pomidorų padažo, viskas pagardinama druska, pipirais ir kapotais krapais pagal skonį.
  9. 9. Patiekiama su šiltu paruoštu padažu, kuris dar labiau praturtina šį patiekalą.
  10. 10. Santrauka: Šios įdarytos paprikos su grikiais ir daržovėmis yra subalansuotas patiekalas, kuriame gausu baltymų, ląstelienos ir vitamino C. Puikiai tinka tiek vegetariškam, tiek sveiką mitybą propaguojančiam stalui.


Įdarytos paprikos su grikiais ir daržovėmis
Įdarytos paprikos su grikiais ir daržovėmis
Įdarytos paprikos su grikiais ir daržovėmis
Įdarytos paprikos su grikiais ir daržovėmis
Įdarytos paprikos su grikiais ir daržovėmis
Įdarytos paprikos su grikiais ir daržovėmis
Įdarytos paprikos su grikiais ir daržovėmis
Recepto autorius vegetares_uzrasai
Avokadas su juodaisiais pipirais
(13)
Keto konjac makaronai su tofu
(1)