Įdarytos paprikos vegetariškai be mėsos, su daržovėmis ir pievagrybiais

2022-02-11 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Įdarytos paprikos vegetariškai be mėsos, su daržovėmis ir pievagrybiais
Aš šį kartą visai nenoriu švaistytis epitetais: fantastiškas, mylimiausias pats skaniausias ir taip toliau, nes kas vienam skanu, kitam gali visai nepatikti ne. Kiekvieno žmogaus skonis skirtingas. Šitaip nutiko net mūsų šeimoje su šiuo paprikų patiekalu.  

Pas mus buvo diena be mėsos, o aš prisipirkau paprikų turguje, tai galvojau kaip jas skaniai paruošti. Įprastu būdu su faršu įdarytos paprikos netiko, todėl ieškojau minčių. Sugalvojau, kad paeksperimentuosiu ir pabandysiu gaminti tiesiog su ryžiais ir daržovėmis, pagardindama pievagrybiais. 

Galiausiai rezultatas buvo toks, kad mums su vyru labai patiko ir net sakyčiau nukonkuravo su mėsos įdaru įdarytas paprikas, o štai užsukusiems uošviui su žmona visai nepatiko. Ir sakė, kad tai pirmas ir paskutinis kartas kai jie valgo paprikas be faršo įdaro. Todėl rekomenduoju nepasitikėti skambiomis frazėmis, o tiesiog išbandyti šį variantą patiems ir nuspręsti ar Jums patiks toks jo paruošimo būdas. :)

Ingredientai

    • paprikos: 6
    • ilgagrūdžiai ryžiai: 150 gramų
    • morkos: 2
    • svogūnai: 2
    • aitriosios paprikos: 1
    • pievagrybiai: 8
    • pomidorų tyrė: 3 valgomųjų šaukštų
    • grietinėlė: 100 mililitrų
    • augalinis aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
    • daržovių sultinys: 1 stiklinės
    • druska
    • malti pipirai
    • žalumynai: nedidelio pundelio (naudoju krapus bei kalendrą)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausiai išvirkite ryžius. Stenkitės, kad jie išliktų birūs ir nesukristų į košę. Nors tai nėra būtina, bet man asmeniškai taip skaniau.
  2. 2. Paprikoms nupjaukite viršūnėles ir išvalykite/išplaukite jų vidų.
  3. 3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  4. 4. Apkepinkite susmulkintus svogūnus, aitriąją papriką, pievagrybius ir sutarkuotas morkas.
  5. 5. Kai jau daržovės suminkštėja, išjunkite kaitrą ir sumaišykite daržoves su ryžiais. Pagardinkite druska, pipirais, berkite dalį žalumynų ir gerai išmaišykite.
  6. 6. Pasiruoštu ryžių įdaru įdarykite paprikų vidų.
  7. 7. Sudėkite paprikas į troškinimui skirtą indą, supilkite sultinį ir uždengę folija arba dangčiu dėkite į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug 30-40 minučių. Kai iki troškinimo pabaigos lieka 5 minutės, sudėkite pomidorų tyrę, supilkite grietinėlę, berkite žalumynus ir baikite troškinti.
  8. 8. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!
  9. 9. Patarimas: Jeigu esate didžiulis sūrio mėgėjas, tai galite įmaišyti tarkuoto kietojo sūrio į ryžių masę, jis tikrai čia nepamaišys.
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau įdarytų paprykų receptų rasite: Įdarytos paprikos.
Užkepti cukinijų suktinukai pomidoriniame padaže
(1)
Skanusis vegetariškas čili troškinys
(1)
Veganiškas - Indiškas palak tofu panyras su špinatais ir žirneliais
(2)