1. Pradžioje orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Tada kambario temperatūros sviestą sumaišome su cukrumi. Įmušame kiaušinį bei plakame, kol masė taps balta bei puri. Supilame melasą arba medų bei dar kartelį išmaišome.
Reklama
3. Tuomet atskirai sumaišome miltus, kepimo miltelius, prieskonius bei druską. Šį mišinį suberiame į plakinį bei išmaišome.
4. Po to supilame verdantį vandenį bei dar kartelį išplakame, kol cukrus visiškai ištirps. Keksiukų formeles išklojame su keksiukų popieriumi.
5. Šaukštu arba samteliu krečiame tešlą (užpildome maždaug du trečdalius formelės tūrio), dedame į orkaitę bei kepame maždaug 25 minutes, kol keksiukų paviršius gražiai paruduos. Skanaujame!