Itališka baklažanų užkandėlė

2017-10-17 Autorius Išbandyti receptai

Itališka baklažanų užkandėlė

Ingredientai

    • baklažanai: 3-4 didelių (1,5 kilogramo)
    • gerai sunokę pomidorai: 500 gramų
    • svogūnai: 1
    • saliero lapkočiai: 1 nedidelio
    • razinos: 40 gramų
    • pinijos: 40 gramų
    • žalios alyvuogės be kauliukų: ~10
    • kaparėliai: 1 šaukšto
    • baziliko lapeliai: kelių
    • cukrus: 1 šaukšto
    • actas: 50-60 mililitrų
    • alyvuogių aliejus: 2 šaukštų
    • aliejus: baklažanų gruzdinimui
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje baklažanus supjaustome dideliais kubeliais, apiberiame druska, sudedame į kiaurasamtį bei atidame. Uždengiame, pavyzdžiui, lėkšte, o ant viršaus uždedame kokį nors nemažo svorio daiktą, pavyzdžiui, puodą su vandeniu. Paliekame apie pusvalandį ,kad nuo baklažanų nubėgtų jų sultys (taptų ne tokie vandeningi).
  2. 2. Tauomet įkaitiname puodą su 1–2 stiklinėmis aliejaus. Baklažanus dar paspaudžiame rankomis bei gruzdiname verdančiame aliejuje (ne visus iš karto, o po truputį). Paskui padedame į šalį bei nusausiname popierinėmis servetėlėmis.
  3. Reklama
  4. 3. Tada pomidorus supjaustome kubeliais. Smulkiai sukapojame svogūną. Keptuvėje įkaitiname šaukštą alyvuogių aliejų, joje maždaug 2–3 minutes apkepame svogūnus, po to sudedame pomidorus, įmetame keletą baziliko lapų, paskaniname druska, uždengiame ir kepame, kol pomidorai visiškai suminkštės (maždaug 15–20 minučių).
  5. 4. Paskui alyvuoges supjaustome griežinėliais. Smulkiai sukapojame salierą. Kitoje keptuvėje įkaitiname šaukštą alyvuogių aliejaus, suberiame salierus bei kepame maždaug 2–3 minutes kartu su alyvuogėmis ir kaparėliais. Tuomet sudedame keptus pomidorus bei gruzdintus baklažanus. Gerai išmaišome bei apkepame dar maždaug 1–2 minutes.
  6. 5. Suberiame razinas bei pinijas, cukrų, supilame actą, išmaišome ir dar kepame maždaug 3 minutes. Nuimame nuo ugnies bei atvėsiname.
  7. 6. Patiekalą patiekiame šaltą su skrudinta balta duona. Skanaujame!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau užkandėlių receptų rasite: Užkandėlės.
Traškūs cukinijos griežinėliai su česnakiniu padažu
(1)
Keptų baklažanų suktinukai su sūriu
(1)
Veganiška lazanija su sojos faršu
(2)