Jautienos tortilijos - burito receptas su ryžiais ir daržovėmis

2021-03-17 Autorius Santa Maria LT

Jautienos tortilijos - burito receptas su ryžiais ir daržovėmis
Jei Jums pritrūko idėjų labai skaniai vakarienei, šis burito yra receptas skirtas kaip tik Jums. Paruošiame tortilijas su itin sultinga jautiena, ryžiais bei daržovėmis. Užpilsime buritus nuostabiu tako padažu ir grietine, ir jūsų vakarienė bus geresnė nei prabangiame restorane.

Ingredientai

    Burito recepto įdarui:
    • jautiena: 500 gramų
    • "Santa Maria" buritų prieskonių mišinys: 1 pakelio
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • "Santa Maria" vidutinio dydžio tortilijos: 1 pakelio
    Patiekimui:
    • įvairių salotų lapai
    • virti ryžiai: 400 mililitrų
    • juodosios pupelės: 400 gramų
    • avokadai: 1
    • "Santa Maria" švelnus tako padažas: 1 indelio
    • grietinė: 200 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia supjaustome nedideliais kubeliais jautieną bei raudonąją papriką.
  2. 2. Trumpai pakepame jautieną įkaitintame aliejuje, kad apskrustų, bet išliktų sultinga.
  3. 3. Tada sudedame papriką ir suberiame buritų prieskonių mišinį. Gerai išmaišome.
  4. 4. Išdėliojame salotas, avokadus ir virtus ryžius ant pašildytų tortilijų.
  5. 5. Uždedame pasiruoštą buritų įdarą ir šiek tiek pupelių. Nepamirštame tako padažo bei grietinės.
  6. 6. Susukame buritus ir perpjauname perpus aštraus peilio pagalba.
  7. 7. Patiekiame dar šiltus (nors skanūs ir atvėsę) ir skanaujame!
Keptuvėje keptas jautienos steikas su raudonojo svogūno padažu
(1)
Tako su malta mėsa
(3)
Vengiškas jautienos guliašas kazane
(2)