Jūros lydeka su grybais ir smidrais

2017-12-30 Autorius WorldRecipes.lt

Jūros lydeka su grybais ir smidrais

Ingredientai

    • jūros lydeka
    • pievagrybiai
    • svogūnai: 1
    • bazilikas
    • druska
    • grietinėlė: 100 mililitrų
    • malti kvapnieji pipirai
    • sviestas (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia jūros lydekos gabaliukus apibarstome pipirais, druska ir bazilikais, apšlakstome aliejumi. Palaikome bent 60 minučių ir dedame į konvekcinę krosnelę ant grotelių. Galite kepti ir orkaitėje. 180 laipsnių temperatūroje kepame maždaug 15-20 minučių.
  2. 2. Tuomet grybus supjaustome bei apkepame kartu su svogūnu. Pabarstome druska, pipirais, įpilame truputį grietinėlės. Smidrus nuplauname, nupjauname storuosius galus bei įmetame į verdantį vandenį su druska. Šiek tiek paverdame, kol pakeis spalvą: taps ryškiai žali. Galite jų ir nekepti, bet aš pati šiek tiek pakepiau svieste.
  3. Reklama
  4. 3. Patiekite viską kartu. Labai gardu!
Paprasta žuvienė su perlinėmis kruopomis iš lašišos rinkinio ar dalių
(6)
Sumuštiniai su šprotais
(3)