Brokoliai tai žiedinių kopūstų rūšis. Juose itin didelis vitaminų kiekis bei labai didelis naudingų mineralų kiekis.
Šiandien Jums papasakosiu:
- Kiek laiko reikia virti brokolius?
- Kaip reikia virti brokolius?
- Kuo naudingi brokoliai kiekvieno žmogaus sveikatai?
- Kaip virti brokolius su sviestu
- Taip pat pagaminsime brokolių salotas
Ar žinojote? Šiame kopūste yra baltymų ir angliavandenių. Brokoliuose itin gausu vitamino C, tad jie savyje turi stiprių antioksidacinių savybių. Pagal karotino kiekį brokoliai nusileidžia tik morkoms, o vitaminai C bei E kartu su kopūstuose esančiu cinku padeda apsaugoti organizmą nuo laisvųjų radikalų.
Brokoliai - itin universalus kopūstas: iš jo gali būti ruošiami garnyrai, bulvių košė, taip pat gali būti dedama tiek į pirmąjį, tiek į antrąjį patiekalus. Taipogi brokolius galite marinuoti. Tačiau apie viską iš eilės.