Grikiai visoje Lietuvoje tikriausiai yra kruopa numeris 1, pagal populiarumą. Nors tikrai nežinau, bet taip spėju. Bet ką galiu užtikrinti, tai mano vaikams ir man pačiai ji tikrai yra pati nuostabiausia ir mylimiausia. Be jokių abejonių, įprastai ji ant mūsų stalo pasirodo labai skaniu košės pavidalu, bet vis pagalvoju, kad reikia paieškoti ir kitokių skanių grikinių variacijų. Vieną iš jų sugebėjau rasti, išbandžiau ir uždėjau didelį pliusą, tai namie gaminti grikių trapučiai - vos iš kelių ingredientų suminkoma tešla, nesunkiai virstanti lengvu bei sveiku ir skaniu užkandžiu.
Naminiai grikių trapučiai yra kepami iš grikių miltų ir neturi to pūsto pirktinių trapučių lengvumo, jie man asmeniškai labiau primena trapias duoneles, sausučius. Ranka pati savarankiškai į juos taip ir tiesiasi - jie skanūs net vieni, bet taip pat tinka šventiniam variantui. Tiesiog šalia patiekiame gvakamolę su graikišku jogurtu ir užkandis, nuo kurio sunku atsitraukti jau garantuotas!
Dar šiek tiek apie grikių miltus: aš pati tokius trapučius gaminu su Fasmos grikių miltais, iš rupesnio malimo miltų trapučių tešla gali ir nesulipti, tai geriau nerizikuoti. Bet jeigu Jūsų turimi miltai yra rupesnio malimo, geriau bandome gaminti trapučius su maltais linų sėmenimis. Jie atlieka tarsi kiaušinio funkciją bei padeda tešlai susiklijuoti. Tešla yra kočiojama nedideliais gabaliukais.
Iš nurodyto ingredientų kiekio man gaunasi dvi skardos trapučių.
Rita
Atsakyti