Bolivinių balandų duona (be miltų) - pati sveikiausia!

2018-03-15 Autorius Neringos užrašai

Bolivinių balandų duona (be miltų) - pati sveikiausia!
Ši duona tikrai labai sveika, sveikiausia iš visų mano mėgintų. Nenaudojamas nei pridėtinis cukraus, nei kvietinių miltų (tiksliau nėra išvis jokių miltų), nėra nei kiaušinių ar pieno produktų. Gaminasi ji taip pat labai lengvai.

Duona pavyksta tikrai labai gardi, pjaustosi puikiai. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • bolivinės balandų kruopos: 300 gramų
    • chia sėklos: 50 gramų
    • vanduo: 125 mililitrų (chia sėklmos brinkinti)
    • alyvuogių aliejus: 50 mililitrų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių iš vakaro bolivines balandas nuplaukite, užpilkite vandeniu bei palikite šaldytuve nakčiai.
  2. 2. Chia sėklas užpilkite su 125 mililitrų vandens, gerai išmaišykite bei palikite visai nakčiai šaldytuve taipogi.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet kitą dieną balandas nukošiame. Sutriname blenderio pagalba balandas, chia sėklas bei 125 mililitrų vandens. Turi pavykti tokia tešla, kuri primena košę. Trinkite maždaug 2-3 minutes.
  5. 4. Po to supilkite alyvuogių aliejų, pusės citrinos sultis, kepimo miltelius, šiek tiek druskos bei dar kartą maždaug minutę patrinkite.
  6. 5. Supilkite į kepimo formą bei kepkite maždaug valandą iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
  7. 6. Atvėsinkite orkaitėje (pradarytoje).
  8. 7. Pjaustykite tik visiškai atvėsusią. Skanaukite!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau duonos receptų rasite: Duonos receptai.