Kakaviniai sausainiai su kakavos pupelėmis

2018-01-11 Autorius WorldRecipes.lt

Kakaviniai sausainiai su kakavos pupelėmis

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kakavos pupelės: didelės saujos (nuluptos ir susmulkintos)
    • kambario temperatūros sviestas: 110 gramų
    • rudas cukrus: 0,75 stiklinės
    • kiaušiniai: 1
    • karti kakava: trečdalio stiklinės
    • miltai: 1,5 stiklinės
    • druska: žiupsnelio
    • kepimo milteliai: 0,25 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia dideliame dubenyje sviestą ištriname su cukrumi iki purios masės. Įmušame kiaušinį bei gerai išmaišome. Tada įsijojame kakavą, suberiame kakavos pupeles, išmaišome.
  2. 2. Po to kitame inde kartu išsijojame miltus, kepimo miltelius bei druską. Miltų mišinį per keltis kartus įmaišome į sviesto-kiaušinių masę, minkome, kol gausis vientisa tešla.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet rankomis iškočiojame maždaug 5 centimetrų storio cilindrą, jį suvyniojame į maistinę plėvelę bei įdedame bent kelioms valandoms į šaldytuvą (arba į šaldiklį, jei norisi pagaminti greičiau), kol tešla sukietės.
  5. 4. Paskui sušalusį cilindrą supjaustome maždaug 0,5 centimetro riekelėmis. Jas sudedame ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos bei kepame maždaug 8-11 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Iškepusius atvėsiname ant grotelių. Skanaujame!
  6. 5. Pastebėjimas: Prieš naudojant kakavos pupeles, jas visų pirma reikia nulupti. Tai lengviau padaryti užpilant jas verdančiu vandeniu bei paliekant, kol luobelės išbrinks.
Kakaviniai espresso sausainiai
(1)