1. Iš pradžių minkštą sviestą gerai išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Tuomet įdėkite kiaušinio trynį ir supilkite pieną bei dar viską gerai paplakite, kol masė bus vienodos konsistencijos. Po to suberkite miltus su kakava bei užminkykite tešlą, kurią įsukus į maistinę plėvelę padėkite bent jau pusvalandžiui į šaldytuvą. Riešutus smulkiai susmulkinkite, bet ne iki miltų.
2. Paskui išsiimkite tešlą bei jos suformuokite vienodus rutuliukus. Juos apvoliokite riešutuose bei padarykite viduje duobutę. Sudėkite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos bei kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 12-15 minučių.
4. Po to ištraukite iš orkaitės bei į jų viduriuką šaukštelio pagalba sukrėskite irisinės masės (pilkite kol ji dar karšta, nes vėsdama greitai stingsta) ir leiskite sausainiams galutinai atvėsti. Lepinkitės!
5. Rekomendacija: Daugiau kakavinių sausainių receptų rasite: Kakaviniai sausainiai.