Kakavinis varškės pyragas su vyšniomis

2017-10-17 Autorius Samčio užrašai

Kakavinis varškės pyragas su vyšniomis

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 400 gramų
    • cukrus: 6 šaukštų
    • vanilinis cukrus: 1 šaukštelio
    • sviestas: 200 gramų (arba margarinas)
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    • kakava: 2 šaukštų
    • grietinė: 2 šaukštų (arba jogurtas)
    Varškės įdarui:
    • varškė: 1 kilogramo
    • cukrus: 1 stiklinės
    • lydytas sviestas: 8 šaukštų
    • vanilinis cukrus: 1 šaukštelio
    • kiaušiniai: 5
    • krakmolas: 2 šaukštų
    • vyšnios: 2 stiklinių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžio tešlai skirtą sviestą sutarkuojame bei iš visų ingredientų suminkome vientisą lygią tešlą. Ją padaliname į dvi dalis ir, kol bus ruošiamas įdaras, laikome šaldytuve.
  2. 2. Įdarui varškę pertriname. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų bei išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Į trynius sudedame varškę, supilame lydytą sviestą, suberiame krakmolą bei gerai išmaišome. Baltymus išplakame iki standumo bei atsargiai įmaišome į varškės masę.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet vieną tešlos dalį sutarkuojame (arba iškočiojame ir įklojame) į riebalais pateptą arba kepimo popieriumi išklotą maždaug 25×35 centimetrų dydžio kepimo formą. Supilame paruoštą įdarą. Ant viršaus tolygiai suberiame uogas bei truputį įspaudžiame į varškės masę. Likusią tešlą užtarkuojame ant įdaro.
  5. 4. Pyragą kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių. Iškepusį pyragą ataušiname iki kambario temperatūros, o tuomet gerai atšaldome šaldytuve. Skanaujame!
Citrinų pyragas su levandomis
(5)
Nematomas obuolių / kriaušių pyragas
(5)