Tai gaivios kaliaropių, morkų ir agurkų salotos, puikiai tinkančios kaip lengvas garnyras ar užkandis. Smulkiai pjaustytos šiaudeliais daržovės suteikia traškumo, o alyvuogių aliejus ir citrinos sultys – švelnų rūgštelės bei gaivumo pojūtį. Kedro riešutai, lengvai paskrudinti sausoje keptuvėje, prideda šiek tiek riešutų skonio ir aromato, kuris maloniai papildo daržovių šviežumą. Šios salotos ne tik sveikos, bet ir spalvingos bei greitai paruošiamos – idealus pasirinkimas norintiems natūralaus, lengvo patiekalo.
Redaktorės Vaidos komentaras - paprastai paruošiamos gaivios salotos, kurias galima papildyti smulkiai kapotomis petražolėmis, smulkintais svogūnų laiškais ar krapais. Taip pat vietoj aliejaus galima naudoti lygiomis dalimis sumaišytus majonezą ir
graikišką jogurtą. Vietoj kedro riešutų tiktų saulėgrąžos ar smulkinti graikiniai riešutai.