1. Pirmiausia pasigaminkite padažą. Susipjaustykite kubeliais šoninę, kumpelį, svogūną bei pakepinkite ant trupučio aliejaus (jei šoninė yra ganėtinai rieboka, tai aliejaus galima visai nenaudoti, nes užteks nuo šoninės riebaliuko).
2. Tuomet kai apskrunda mėsos gabaliukai bei svogūnas tampa “stiklinis” sudėkite smulkiai supjaustytą raudoną papriką bei susmulkintą česnaką, pakepinkite kelias minutes, įberkite druskos (jei labai sūri šoninė – druskos galite nenaudoti) ir pipirų, užpilkite pomidorų tyre ir maždaug keletą minučių patroškinkite, įberkite džiovinto baziliko. Padažiukas paruoštas, jis gaunasi toks kaip parodyta nuotraukoje žemiau.
3. Po to išvirkite pasūdytame vandenyje kaspinėlius (galima virti kokius tik mėgstate makaronus).
4. Nukoškite makaronus per kiaurasamtį.
5. Makaronus sumaišykite su pasigamintu padažu. Kas mėgstate daugiau baziliko galite patiekti apibarsčiusios šviežiais baziliko lapeliais. Skanaukite!
6. Rekomendacija: Daugiau makaronų receptų rasite: Makaronai.