Keksas Zebras

2019-05-17 Autorius Visko po trupinėlį

Keksas Zebras

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaušiniai: 4
    • cukrus: 1 stiklinės
    • sviestas: 150 gramų
    • grietinė: 200 gramų
    • miltai: ~ 2 stiklinių (dedu be kaupo)
    • nugesinta soda: 0,5-1 arbatinio šaukštelio
    • kakava: 2-5 valgomųjų šaukštų (pagal skonį)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinius išplakame su cukrumi, supilame ištirpintą bei šiek tiek atvėsintą sviestą, grietinę, beriame vieną stiklinę miltų ir nugesintą sodą.
  2. 2. Tada įmaišome likusius miltus (pasiliekame kokius 3-4 šaukštus i baltą tešlą). Tešla turi gautis ne per tiršta, geros grietinės konsistencijos.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet tešlą padalinkite į 2 dalis, į vieną iš jų įmaišykite kakavą, o į kitą dalį pasiliktus miltus.
  5. 4. Po to į skardą dėkite šaukštą - siaurą ruožą šviesios tešlos, ant viršaus - šaukštą tamsios, kartokite tol, kol baigsite tešlą. Aš dar kartais supilu pusę baltos, paskui visą kakavinę, ir vėl baltą - čia pagal nuotaiką.
  6. 5. Galiausiai kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50-60 minučių. Lepinkitės!
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.
Keksas Zebras
Cukinijų keksas su aguonomis ir šokoladiniu glaistu
(4)
"Starbucks" citrininis keksas su aguonomis ir soda
(4)