Kepintos šparaginės pupelės su aštriu padažu

2023-04-25 Autorius WorldRecipes.lt

Kepintos šparaginės pupelės su aštriu padažu
Šparaginės pupelės tobulai dera lietuvių daržuose ir yra daržovė, kuri puikiai laikosi užšaldyta. Būtent iš šaldytų pupelių ir gaminau šį kartą. Rezultatas - puikiai derantis garnyras, kurį išmėginau prie azijietiškų krevečių, bet tinka ir prie daugelio kitų patiekalų.

Ingredientai

    • šparaginės pupelės: 400 gramų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • rudas cukrus: 0,5 valgomojo šaukšto
    • aitriosios paprikos: 1
    • sezamų arba žemės riešutų aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • įprastas aliejus kepimui: 1 valgomojo šaukšto
    • vanduo: ketvirtadalio puodelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia cukrų ištirpiname su šiek tiek karšto vandens.
  2. 2. Šparagines pupeles apverdame 7 minutes sūdytame vandenyje ir nusunkiame.
  3. 3. Aliejų mišinyje pakepiname smulkiai supjaustytus česnakus ir aitriąsias paprikas.
  4. 4. Suberiame šparagines pupeles, pakepame, užpilame cukraus sirupu, pamaišome, kol vanduo nugaruos. Patiekiame ir skanaujame!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau receptų iš šparaginių pupelių rasite: Šparaginės pupelės.
Veganiška baklažanų sriuba su kokosų pienu
(1)
Avinžirnių maltinukai - falafeliai
(1)
Troškinti avinžirniai su daržovėmis
(1)