Kepta nugarinė su kauliuku

2018-05-05 Autorius WorldRecipes.lt

Kepta nugarinė su kauliuku

Ingredientai

    • kiaulienos nugarinė: 4 gabaliukų (su kaulu, arba be)
    • citrinos sultys: iš 1 vnt.
    • garstyčios: 2 šaukštelių
    • medus: 1 valgomojo šaukšto
    • aliejus: 4 šaukštų
    • česnakas: 4 skiltelių
    • druska: ~2 šaukšteliai (ragaujame, turi jaustis marinate druska)
    • penkių pipirų mišinys

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių česnaką susmulkiname, sudedame kitus nurodytus marinato ingredientus - sutriname, gerai išmaišome.
  2. 2. Mėsos gabaliukus apvoliojame marinate, paspaudome, kad visur kliūtų marinato, uždengiame, padedame 5-6valandoms (jei yra galimybė, kartas nuo karto pavartome).
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet dedame į orkaitę (~180 laipsnių temperatūra) per vidurį, ant žemutinės lentynėlės padedame skardelę su trupučiu vandens, kepti, kol apskrunda, jei vanduo išgaruoja kepimo metu, papildome karštu vandeniu. Skanaujame!
Paprasti čenakai su malta mėsa
(4)
Kiaulienos kepsniai kremiškame pievagrybių ir šoninės padaže
(1)