Kepta skumbrė orkaitėje su daržovėmis

2019-06-10 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Kepta skumbrė orkaitėje su daržovėmis

Ingredientai

    • skumbrės: 2
    • jūros druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: pagal skonį
    • rūkytos paprikos milteliai: žiupsnelio
    • alyvuogių aliejus: šlakelio
    Salotoms:
    • raudonieji svogūnai: 1
    • vyšniniai pomidorai: 400 gramų
    • geltonieji pomidorai: 2
    • citrinos: 1
    • ilgavaisiai agurkai: 0,5
    • alyvuogių aliejus: 2 šaukštų
    • bazilikas: kelių lapelių
    • svogūnų laiškai: 4

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių skumbres išdarinėjame, nuplauname bei nusausiname. Odos nenulupame. Žuvis tiek iš vidaus, tiek iš išorės pabarstome druska ir pipirais (pagal savo skonį), patepame alyvuogių aliejumi, užbarstome rūkytos paprikos milteliais. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-15 minučių.
  2. 2. Per tą laiką, kol žuvis kepa, salotoms perpjauname vyšninius pomidorus ketvirčiais, pusžiedžiais supjaustome raudonąjį svogūną ir agurką, citriną bei geltonus pomidorus padaliname į 6-8 vienodo dydžio skilteles.
  3. Reklama
  4. 3. Tada sudedame į dubenį kartu su baziliko lapeliais ir susmulkintais svogūno laiškais. Iš aliejaus, druskos bei pipirų padarome padažą, apliejame salotas ir gerai išmaišome. Patiekiame salotas su iškeptomis skumbrėmis. Skanaujame!
  5. 4. Pastebėjimas: Šitaip paruoštą skumbrę galima kepti ne tik orkaitėje, bet ir gamtoje ant grotelių virš gerai įkaitintų žarijų.
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau skumbrės receptų rasite: Skumbrės receptai.