1. Iš pradžių ant tortilijos lakšto tepkite pomidorų salsos/padažo, ant jo klokite kumpį, supjaustytus jelapeno griežinėlius, susmulkintus marinuotus svogūnėlius bei gausiai apibarstykite sūriu. Ant viršaus dėkite antrą tortilijos lakštą bei labai gerai visą šitą blyną suspauskite, supresuokite.
2. Tuomet įkaitinkite keptuvę iki vidutinės kaitros, pilkite aliejaus bei kepkite kesadiliją maždaug porą minučių iš vienos pusės, paskui ant kitos kol lakštai apskrus. Toli neatsitraukiame bei vis stebime kaip skrunda apačia, nes tortilija gali labai greitai sudegti. Kepimo metu galima kesadiliją paspausti su sunkiu dangčiu, kad lakštai dar geriau susiklijuotų.
Reklama
3. Po to kesadilijas supjaustykite į 8 dalis bei išdėliokite į lėkštę. Pasistengiame plačiai išdėlioti, kad kesadilijos neliptų viena ant kitos, nes tada apatinės kesadilijos neteks traškumo bei suminkštės. Skanaujame dar šiltas!
4. Pastebėjimas: Galite naudoti ir kitoki gaminimo būdą - visą įdarą sudedame tik ant pusės lakšto, jį perlenkiame pusiau bei tuomet apkepame iš abiejų pusių.
5. Pastebėjimas: Kuo daugiau įvairesnių priedų į įdarą pridėsite, tuo sotesnis patiekalas gausis, bet man asmeniškai labiau patinka plonos kesadiljos - tuomet jos gerai susiklijuoja bei įdaras nekrenta lauk. Šis siūlomas receptas yra labai paprastas, vienas lengviausiai bei greičiausiai pagaminamų šiltų užkandžių.
Ieva
Išsikepėme šiandieniniams pusryčiams. Labai sotūs, skanūs bei paįvairino kasdieniniu pusryčiu menių. Puikus receptas!
P.s. mes kepėme ant mažos liepsnos, rezultatas: auksinės spalvos apskrudimas.
Atsakyti
Ieva
Atsakyti