Tikrų tikriausias klasikinis kesadilijų derinys - kumpis bei labai skanus išsilydęs sūris. Ar gali būti kas nors skanesnio? Tokios tortilijos greitai taps vienu iš mėgstamiausių Jūsų užkandžių! Tokie užkandžiai taip pat labai praverčia per įvairius draugų vakarėlius. :)
Ingredientai
"Santa Maria" vidutinio dydžio tortilijos: 1 pakelio
1. Pirmiausia susiruošiame ingredientus: supjaustome griežinėliais kumpį, pievagrybius ir pomidorus. Taip pat susmulkiname laiškinius svogūnus bei kalendras.
2. Sausą keptuvę įkaitiname ant vidutinės kaitros.
Reklama
3. Į ją įdedame tortiliją, jos paviršių patepame takų padažu, užberiame sutarkuoto sūrio ir išdėliojame kumpį, pievagrybius bei pomidorus.
4. Ant viršaus užberiame žalumynų ir dar šiek tiek sūrio. Tortiliją uždengiame kita tortilija ir švelniai prispaudžiame.
5. Kepame po maždaug 4-5 minutes iš abiejų pusių, kol tortilijos dailiai apskrunda, o sūris išsilydo.
6. Kesadilijas supjaustome trikampiais ir patiekiame. Skanaujame!
7. Patarimas: Kesadilijas galima gaminti ir su viena tortilija - visus įdaro ingredientus išdėliojame ant pusės tortilijos, tuomet ant viršaus užlenkiame be įdaro likusią pusę ir kepame. Tokią pusmėnulio formos kesadiliją bus net lengviau apversti.