Keto balandėliai su faršu be ryžių su džiovintų baravykų padažu pagal Beatą

2021-09-27 Autorius Būk kietas su keto

Keto balandėliai su faršu be ryžių su džiovintų baravykų padažu pagal Beatą
Šį kartą labai noriu jums parodyti, kad balandėliai gali būti tinkami ir keto mitybai, o dar ir visai nesudėtingai pagaminami. Na gerai, gal ir ne balandėliai, o vienas didelis balandis-apkepas. Didelis, net kelių sluoksnių ir nerealiai skanus. O jeigu prie jo dar pagaminsite džiovintų baravykų padažą pagal mano pasiūlytą receptą, tai ir pirštelius apsilaižysite. 

Ingredientai

    Keto balandėliams:
    Džiovintų baravykų padažui:
    • džiovinti grybai: 1 saujos (užmerkiame verdančiame vandenyje ir sukapojame)
    • svogūnai: 1
    • grietinė: 1 valgomojo šaukšto
    • majonezas: 1 arbatinio šaukštelio
    • pomidorų pasta: 1 arbatinio šaukštelio
    • ghee sviestas (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Keto balandėliai: Daugiausiai darbo šiame patiekale yra paruošiant kopūstą. Tam, kad jį būtų galima "išdoroti" lapais, reikia ties jo lapkočių padaryti įpjovas bei apvirti. Kita alternatyva - pašildome mikrobangų krosnelėje. Jeigu jūsų turimas kopūstas jaunas, šviežias - tai tada nuplečiame lapus ir išklojame pirmą sluoksnį į uždengiamą indą, kuriame kepsime balandėlius.
  2. 2. Tada ant pirmojo kopūstų lapų sluoksnio sudedame maltą mėsą, apibarstome sukapotais svogūnais, salierais bei baravykais. Apibarstome druska, pipirais, mėgstamomis žolelėmis, jeigu norisi. Aptepame majonezu.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet dedame antrą kopūstų sluoksnį. Ant jo pakartojame procedūrą su malta mėsa, užklojame paskutiniu kopūstų sluoksniu.
  5. 4. Užpilame konservuotais pomidorais, juos prieš tai susmulkinę, taip pat užpilame sultiniu.
  6. 5. Uždengiame indą ir dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 120 minučių.
  7. 6. Džiovintų baravykų padažas: Aš prie tokių balandėlių visada stengiuosi pagaminti tradicinį iš močiutės paveldėtą padažą. Ant ghee sviesto pakepame svogūną ir grybus.
  8. 7. Tada supilame skystį, likusį nuo grybų. Paprieskoniuojame.
  9. 8. Skysčiui nugaravus, sudedame grietinę, majonezą ir pomidorų pastą. Leidžiame pakunkuliuoti ir padažas paruoštas! Patikėkite, šis padažas bus kabinamais šaukštais, nes toks gardus. Skanaus!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau balandėlių receptų receptų rasite: Balandėliai.
Netikras zuikis su kiaušinių ir špinatų įdaru
(8)