Kiaulienos ir alaus troškinys

2018-07-04 Autorius Mukatanas

Kiaulienos ir alaus troškinys

Ingredientai

    • kiaulienos mentė: 600 gramų
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • malti juodieji pipirai
    • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
    • aliejus: 1 arbatinio šaukštelio
    • svogūnai: 3-4 (vid. dydžio)
    • rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • tamsus alus: 250 mililitrų
    • garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
    • karštas vištienos sultinys: 300 mililitrų
    • lauro lapai: 2
    • džiovintas čiobrelis: 0,5 valgomojo šaukšto
    • obuolių uogienė: 1-2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nusausinkite mėsą popieriniu rankšluosčiu bei supjaustome maždaug 2 cm gabaliukais. Druska bei maltais juodaisiais pipirais gerai įtriname mėsos gabaliukus. Svogūnus supjaustome maždaug pusės centimetro storio griežinėliais.
  2. 2. Tuomet plačiame sunkiame puode storu dugnu išlydome sviestą, įpilame aliejų. Kai sviestas suputoja, sudedame mėsą (idealiausia, kad tilptų vienu sluoksniu). Kepame maždaug 3 minutes ant stiprios ugnies, po to gabaliukus apverčiame bei vėl kepame maždaug 3 minutes, kad dailiai parustų. Mėsą išimame bei atidedame į šalį.
  3. Reklama
  4. 3. Tada į puodą, kuriame kepė mėsa, suberiame svogūnus, sumažiname ugnį iki vidutinio kaitrumo bei vis pamaišydamos kepame maždaug 8 minutes. Suberiame cukrų, išmaišome bei kepame dar apie 1-2 minutes.
  5. 4. Suberiame atsargiai miltus bei gerai išmaišome. Pakepame apie 1-2 minutes, nuolatos maišydamos.
  6. 5. Paskui supilame alų, sudedame garstyčias, išmaišome bei užverdame.
  7. 6. Sudedame mėsą, lauro lapus, supilame sultinį, įmaišome čiobrelius, užverdame bei ant mažos ugnies troškiname uždengusios maždaug 60 minučių.
  8. 7. Paskui įmaišome obuolių uogienę bei troškiname dar maždaug 15-30 minučių, kol mėsa visai suminkštės. Paragaujame, ar užtenka prieskonių, ištraukiame lauro lapelius bei patiekiame. Mes pasirinkome valgyti su virtomis bulvėmis:) Skanaus!
Meksikietiškas žuvies troškinys
(1)
Triušiena troškinta daržovių pataluose
(2)
Ryžių troškinys su daržovėmis ir paukštiena
(1)
Vištienos ir moliūgų troškinys
(20)