1. Iš pradžių nusausinkite mėsą popieriniu rankšluosčiu bei supjaustome maždaug 2 cm gabaliukais. Druska bei maltais juodaisiais pipirais gerai įtriname mėsos gabaliukus. Svogūnus supjaustome maždaug pusės centimetro storio griežinėliais.
2. Tuomet plačiame sunkiame puode storu dugnu išlydome sviestą, įpilame aliejų. Kai sviestas suputoja, sudedame mėsą (idealiausia, kad tilptų vienu sluoksniu). Kepame maždaug 3 minutes ant stiprios ugnies, po to gabaliukus apverčiame bei vėl kepame maždaug 3 minutes, kad dailiai parustų. Mėsą išimame bei atidedame į šalį.
3. Tada į puodą, kuriame kepė mėsa, suberiame svogūnus, sumažiname ugnį iki vidutinio kaitrumo bei vis pamaišydamos kepame maždaug 8 minutes. Suberiame cukrų, išmaišome bei kepame dar apie 1-2 minutes.
4. Suberiame atsargiai miltus bei gerai išmaišome. Pakepame apie 1-2 minutes, nuolatos maišydamos.
5. Paskui supilame alų, sudedame garstyčias, išmaišome bei užverdame.
6. Sudedame mėsą, lauro lapus, supilame sultinį, įmaišome čiobrelius, užverdame bei ant mažos ugnies troškiname uždengusios maždaug 60 minučių.
7. Paskui įmaišome obuolių uogienę bei troškiname dar maždaug 15-30 minučių, kol mėsa visai suminkštės. Paragaujame, ar užtenka prieskonių, ištraukiame lauro lapelius bei patiekiame. Mes pasirinkome valgyti su virtomis bulvėmis:) Skanaus!