grietinėlė arba neriebi grietinė: 2 valgomieji šaukštai
Recepto paruošimas
1. Pradžioje negilioje keptuvėje įkaitinkine aliejų. Tuomet jame iš abiejų pusių apkepkime puse šaukštelio čiobrelio, druska ir pipirais pagardintą mėsą.
2. Bebaigiant kepti, ant mėsos sudėkime žiedais pjaustytą nedidelį svogūną, keptuvę uždenkime bei pakepkime dar kelias minutes. Kai jau kiaulienos kepsniai bus iškepę, sumažinkime ugnį. Tuomet į keptuvę supilkime apelsinų sultis, vandenį ir likusį čiobrelį.
3. Galiausiai uždenkime keptuvę ir troškinkime 10-15 minučių, tuomet keptuvę atidenkime ir kepkime, kol išgaruos visas skystis. Per tą laiką nedideliame indelyje sumaišykime grietinėlę ir garstyčias. Gautą padažą užpilkime ant mėsos kepsnių ir dar truputį patroškinkime. O dabar mėsą jau galine dėti į lėkštes ir skanauti!