Kiaulienos sprandinė kepta aluje

Ingredientai

    • kiaulienos sprandinė: 600-700 gramų
    • česnakas: 5-6 skiltelių
    • juodieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 1 valgomojo šaukšto
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • džiovintos slyvos: 10-12 vienetų
    • šaltai rūkyti lašinukai arba šoninė: 6-7 riekelių
    • stiprus tamsus alus: 250 mililitrų
    • aliejus arba sviestas: kepimui (2 valgomųjų šaukštų)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausiai pasiruošiame kiaulienos sprandinę.
  2. kiaulienos sprandinė
  3. 2. Aš turėjau didelį gabalą, tai persipjoviau pusiau ir recepte naudojau apibrauktą dalį.
  4. perpjauta kiaulienos sprandinė
  5. 3. Česnakus sutarkuojame ne smulkiausia tarka, bet tokia šiek tiek stambesne. Po to juos galima pagrūsti grūstuvėje kartu su druska, pipirais.
  6. 4. Pabaigoje supilame aliejų ir išmaišome. Šiuo mišiniu įtriname sprandinę ir paliekame nakčiai sandariai uždarytame inde.
  7. 5. Kitą dieną ilgu ir plonu peiliu padarome skylę per visą mėsos ilgį. Jei tokio ilgio peilio neturime, tuomet galime padaryti skylutes iš abiejų pusių, kad jos susijungtų.
  8. pjaunamas sprandinės vidus
  9. 6. Tuomet prikemšame į sprandinės vidų džiovintų slyvų.
  10. 7. Apvyniojame mėsą šonine arba lašinukais. Tuomet reikia viską surišti, kad paskui sprandinė neišsižiotų.
  11. kiaulienos sprandinė apvyniota lašinukais
  12. 8. Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros.
  13. 9. Kepimo skardelę (bet ne plokščią, o gilesnę) išklojame kepimo popieriumi, įpilame aliejaus arba įdedame sviesto ir dedame mėsą šonine į viršų.
  14. 10. Kepame 15 minučių ir pradedame po truputį pilti alų - per 4-5 kartus. Šiuo atveju svarbu, kad mėsa nevirtų aluje, bet kad alaus būtų tiek, kad kartu su sultimis sudarytų apetitišką terpę mėsai kepti. Stengiamės dažnai palaistyti mėsą susidariusiomis kepimo sultimis.
  15. 11. Kepame 1 valandą ar 1 valandą 10 minučių. Svarbu visą laiką laistyti. Kai mėsa bus visiškai minkšta, išimame ir uždengus folija leidžiame "pailsėti" maždaug 10-15 minučių. Po to atšaldome.
  16. 12. Aš nešaldžiau ir pjausčiau dar karštą mėsą, todėl jos neįmanoma buvo normaliai atpjauti... bet už tai matosi, kokia ji sultinga. Skanaus.
  17. patiekta kiaulienos sprandinė kepta aluje
Kiaulienos slėgtainis su špinatais
(1)